Elkezdi letörölni a sminkjét. Ez a VIDEÓ minden nő számára tanulságként szolgálhat!

Mit jelent tökéletesnek lenni? Létezik egyáltalán ilyen? Amíg érző emberek és nem gépek élnek ezek a bolygón, addig egyáltalán nem beszélhetünk perfektcionizmusról, mert mindannyiunk számára mást jelent a tökéletesség. És ez így van rendben. Ezek az apró „tökéletlenségek” tesznek bennünket egyedivé, utánozhatatlanná, különlegessé. És itt az ideje, hogy ezt magunknak is beismerjük és elfogadjuk.

Cheri Lindsay egy profi röplabdázó, jelenleg edzőként dolgozik, akinél pár évvel ezelőtt bőrpigment-hiányt (vitiligo) állapítottak meg az orvosok. A következő kisfilmben Cheri vall a betegségéről. Ismerjük meg a történetét.

„Az bőr felületén megjelenő foltok akkor kezdtek jelentkezni, mikor egyetemre jártam Texasban. Az orvosok azt mondták, hogy ezek a foltok egyre nagyobb lesznek, és ez be is következett, szinte sokkolt, hogy milyen gyorsan végbement az egész foltozódási folyamat.

Nagyon nehéz ezzel a betegséggel szembenézni. Mikor megtudtam, hogy bőrpigment-hiányom van, azonnal megkérdeztem:

– Fájni fog?

– Nem – jött a válasz

– Ragályos betegség?

– Egyáltalán nem – közölték.

– Teljes életet tudok élni?

– Természetesen igen – mondták.

A gyerekek reakciója a legfurább, ha meglátnak engem. Nagyon kíváncsiak és tudni akarják, hogy mi történt velem. A szüleik sokszor elsüllyednek szégyenükben, mikor a gyerkőcök ujjal mutogatnak rám, és megkérdik: „Mi történik vele?” Ezeket ma már megszoktam, de jobban szeretném, ha konkrétan megkérdeznék, minthogy saját találgatásokba kezdjenek.

Egy alternatív megoldást találtam, egy olyan krémet, amellyel ismét barna bőrt varázsolhatok, hiszen eredetileg is ilyen a bőröm, ezzel szeretném megkímélni az embereket a sokktól, hogy nem mondják azt, hogy „fekete bőrű, de fehér foltok vannak rajta”. Senki sem tökéletes, ezért vállaltam, hogy megosztom én is, hogy milyen problémával küzdök.”

betöltés...