Így tudod orvosolni otthon a kellemetlen szájszagot!

Szabadulj meg a rossz lehelettől! Íme, egy nagyon hatékony megoldás!

Senki sem szeretne kellemetlen szájszagot árasztani, hiszen az visszatetsző például egy társaságban, vagy bármely emberi érintkezési formában. Most a kellemetlen leheletről lesz szó, illetve annak okairól, megszüntetéséről.

Az okok

Több oka is lehet a kellemetlen leheletnek. Ha a nyelv például nem rózsaszínes árnyalatú, hanem lepedék van rárakodva és valamilyen színű, akkor bajok lehetnek az egészséggel, ebben az esetben érdemes orvoshoz fordulni.

Orvosi szakszó is van a rossz leheletre, ami nem más mint a halitózis.

Következzenek az okok:

  • fogproblémák, ínybetegség;
  • a szájhigiénia hiánya;
  • baktérium túlszaporodás a szájüregben;
  • a nyálmirigyek termelékenységének visszaesése;
  • dohányzás;
  • gyomor- és bélbántalmak;

A megoldás

Minden este, lefekvés előtt mos alaposan fogat, és a nyelvedet is sikáld végig egy speciális spatulával, vagy akár egy kiskanállal, így szabadulva meg a lepedéktől. A végén szájvízzel öblítsd ki az egész szád.

Ha még jobb hatást szeretnél elérni, akkor egy bögre forró vízbe tégy bele egy evőkanál orvosi zsályát, mentát, vagy kamillát, majd szűrd le, hagyd kissé kihűlni, majd utána kezdj el öblögetni.

Ha még sem akar megszűnni a kellemetlen szag, fordulj fogorvoshoz, mert lehet, hogy a probléma mögött egy szuvas fog áll. Ha ez is kizárt, akkor az emésztőrendszerrel lehet baj, így irány a szakorvos.

betöltés...