Ha igaz rád ez a 12 grafikon, te is imposztor-szindrómában szenvedsz

Létezik egy nagyon speciális önbizalomhiány, aminek neve imposztor-szindróma. Akik ebben szenvednek, folyamatos jelleggel azt gondolják magukról, semmihez sem értenek, tehetségtelenek, és csak azért van jó állásuk, mert kiválóan tudnak hazudni és elhitetni magukról, hogy megfelelnek egy bizonyos pozíciónak, azaz tökéletes imposztorok. Az imposztor-szindróma azonban általában a legszorgalmasabb, legtehetségesebb emberek életét keseríti meg, akiknek semmi okuk nincs rá, hogy ilyen sokat kételkedjenek magukban.

Ha te is imposztor-szindrómában szenvedsz, ismerősek lehetnek az alábbi kellemetlen szituációk, amikor azt kívánod, bárcsak elnyelné a föld tehetségtelen és semmirekellő személyedet.

1. Például amikor munkát keresel:

2. Vagy amikor visszahívnak az interjú eredményeivel:

3. Amikor elgondolkodsz, miért is vagy itt:

4. És amikor az első napján megpróbálsz a munkára koncentrálni, de csak a kirúgásra, a kirúgásra és a kirúgásra tudsz:

5. Éjszaka:

6. Nappal:

7. Amikor a főnököd személyesen szeretne látni:

8. Amikor elgondolkodsz, elég jó vagy-e:

9. Amikor emlékeztetnek rá, hogy nem is vagy egy tehetségtelen senki:

10. De legfőképpen akkor, amikor megtörténik, ami munkavégzés közben elkerülhetetlen:

11. Ne felejtsd el, hogy nem vagy egyedül! Lehet, hogy magadon kívül nem ismersz más imposztor-szindrómásokat, de ez csak azért van, mert őket te magad is sikeres, tehetséges embereknek tartod. Éppen úgy, ahogy mások téged.

12. Ne add fel! Tanulj a negatív kritikákból, de a pozitívakat is fogadd meg. Az önbizalom fejleszthető, még akkor is, ha, hát, nos, egy kicsit lassan.

betöltés...