Egy fa lapot csavaroz a gumiabroncsra, majd készít valami nem mindennapit… Nekünk is kell egy ilyen!

Ha valakinek kocsija van, időközönként akad a ház körül egy-két használt gumit, amivel már nem tudjuk szelni a kilométereket. Ne dobjuk ki semmiképp, hiszen remek nyári ülőke készülhet belőle a kertbe.

Az ilyen színes, vidám és praktikus ülőkékből nagyon jó ajándék lehet. Ha kertipartival egybekötött szülinapozásra készülünk, lepjük meg a házigazdát egy ilyen remek ajándékkal.

Mire lesz szükségünk az elkészítéséhez?

Szerezzünk be 1-2 használt autógumit, egy nagyobb fa lapot, erős ragasztót, vízálló festéket a kedvenc színünkből, és egy jó vastag kenderzsineget.

Foghatunk is neki az elkészítésének!

Először alaposan mossuk le az autógumikat. Vágjunk a fa lapból két egyforma, a gumi átmérőjével megegyező nagyságú kör alakú darabot. Rögzítsük az egyik lapot alul, a másikat pedig felül a gumira. Ezután a felső fa lap közepére tegyünk egy pötty ragasztót, és nyomjuk bele a kenderzsineg végé, majd kezdjük csiga alakban tekerni körbe a zsineget a fán. Közben, legalább minden második sor alatt rögzítsük a ragasztóval. Jó szorosan tekerjük, hogy biztosan megálljon. Amint leértünk a gumi aljához, kész is. Ezután fessük meg az egész, vagy csak egy részét a zsinegnek olyan színre, hogy találjon azzal a helyiséggel, ahol éppen használni szeretnénk. Ha a kertben használjuk, válasszuk a zöldnek valamelyik árnyalatát. A végén az ülőke aljára szereljünk fel négy gumitalpat, és máris ki lehet próbálni.

forrás

betöltés...