Bőrtünetek belső egészségügyi és lelki okai

Minden bőrprobléma belülről fakad!

A táplálkozásod, az életmódod és a lelki állapotod mind visszatükröződik a bőrödön. Nem elég kívülről tiszta, gyógyhatású kozmetikumokkal ápolni a bőrt, belső táplálásra is szükség van. A bőrünk minőségét elsősorban a szervezetünkbe bekerült tápanyagok -vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és esszenciális zsírok- és megfelelő mennyiségű tiszta víz elfogyasztása befolyásolja. Ha mindezek nem jutnak be a szervezetünkbe, a bőrünk, hajunk, körmünk azonnal üzen tünetek formájában, hogy valami nincs rendben. Ha ezeket az üzeneteket nem vesszük komolyan és megpróbáljuk tünetileg kezelni mindenféle kozmetikumokkal és sminkekkel, ne csodálkozzunk ha a probléma továbbra is fennmarad.

A megoldás testi oldala a belső egészség ápolásban és gyógyhatású kozmetikumok használatában rejlik.

De a probléma gyökere mindig a lelki okokba keresendő!

 

Arcon megjelenő bőrtünetek belső egészségügyi okai és annak megoldásai

 

Elsavasodás problémája

Testi tünetek:

Tulajdonképpen minden betegség végső soron ide vezethető vissza: eltolódik vérünk egészséges PH értéke a savas kémhatás felé, amely kiváló táptalajt biztosít a baktériumok számára.  Ez a legváltozatosabb bőrtüneteket produkálhatja, a pattanásoktól kezdve a kiütéseken, májfoltokon át a hajhulláson keresztül jobbára mindent.  A bőr szürke és fakó lesz. A mai civilizált élet velejárója az elsavasodás. Szinte lehetetlen kikerülni a savas táplálékokat, hiszen mindenhol ezzel találkozunk, a stresszről nem is beszélve. Ezért javasolt a lúgos hatású élelmiszerek, zöldségek, gyümölcsök fogyasztását, illetve ha nem tudsz erre odafigyelni, akkor nagyon ajánlom a Megagreen készítményeket.

Lelki oldala:

Lelkileg kibillenünk az egyensúlyunkból és a testben a férfias energiák kerülnek túlsúlyba. Megoldás: férfias pólus elismerése, elfogadása és megvalósítása; mind a külvilág, mind pedig a belső szervezetünk elsavasodásában felismerni a feladatot, hogy a férfias oldalunkat használjuk a konfliktus felszámolására. Tehát a harmónia létrehozása a férfi- és a női oldal között.

Hormonális problémák:

Testi tünetek:

Sokan tapasztaltátok, hogy amikor abbahagyjátok a fogamzásgátló szedését, különböző helyeken pattanások jelentek meg a bőrötökön…. általában az arcon, háton, karon illetve a dekoltázs környékén. Ennek oka a felborult hormonháztartás. Ilyenkor a kozmetikai kezelések félmegoldást nyújtanak, még akkor is ha gyógyhatású készítményeket használsz. A valódi megoldás testi szinten először a szervezet alapos méregtelenítése (Aloé Vera Gél, Probiotic, Blossom Herbal Tea)és lúgosítása (MegaGreen), majd a hormontermelés egyensúlyát helyreállító gyógynövények fogyasztása (Berry, Multi Maca, A-Beta Care). És ami nagyon fontos, hogy kerüljük el a műhormonokat illetve nagyipari termelésből származó húsféléket.

Lelki tényezők:

Saját nőiesség elnyomása. Nem találjuk saját ritmusunkat, a nőiesség terén külön utakon járunk. Megoldás: fogadjuk el a nőiességünket, éljük ki kreativitásunkat, mentesítve magunkat a társadalmi elvárásoktól és kényszerektől. Szánjuk időt magunkra, éljük meg egyéni stílusunkat.

Egyéb belső gyulladások:

Testi tünetek:

Különböző tünetek formájában jelentkeznek, mint pl. hajhullás, bőrpír, gyulladt pattanások. Ilyen tüneteket produkálnak pl.: foggyulladások (foggyökér feletti bőrön), petefészek és egyéb nőgyógyászati gyulladások (álkapocs alatt, fül előtt és a nyakon), bélgyulladások (száj körül és az állon), mandulagyulladás (nyakon és az arcon). Fizikai szintű megoldás a szervezet alapos méregtelenítése és lúgosítása (Aloé Vera Gél, Probiotic, MegaGreen, Blossom Herbal Tea), mely által a gyulladás is csökkenni fog.

Lelki okok:

Belső konfliktus, agresszió, harc. A dolgok nem elfogadása! Pl. bélgyulladás, székrekedés esetén a dolgok elengedésére való képtelenség, ragaszkodás a múlthoz. Megoldás: a felgyűlt dolgot hagyni kiürülni.

Májműködési problémák:

Testi tünetek:

Különböző méretű és árnyaltú barnás foltok jelennek meg az arcon illetve a harmadik szem környékén, melyek többek közt a máj disszharmónikus működéséről vall. Megoldás egy alapos májtisztítás, méregtelenítés (Aloé Vera Gél, Blossom Herbal Tea, MegaGreen).

Lelki okok:

Májbetegségek: harag és düh székhelye; folytonos hibakeresés önmagunkban; ellenállás a változásnak. Megoldás: foglalkozzunk részletesen a lelkiséggel, az élet értelmével; nyugodjuk meg és találjuk meg a lelki békénket; bízzunk az életben.

Vízháztartás zavarai:

Minden nő vágya a bársonyos, feszes bőr. Ennek érdekében szorgalmasan kenitek mindenféle szuper hidratáló krémekkel, de az eredmény elmarad. Ennek oka, hogy a bőr valódi hidratálása belülről történik, megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásával. Ha nem iszol elég vizet, az alábbi tünetekkel találkozhatsz:

– ráncok, korai ráncosodás; száraz, húzódó érzés; korpázó hámlás; fénytelen bőr

– petyhüdt bőr; pergamen szerű bőr; karikás szem; ödémás szem; cserepes ajkak

– töredezett, fénytelen haj; vékony, töredezett köröm, a körömágy szálkásodása.

Javaslom, hogy naponta 2-3 liter tiszta vizet fogyassz (30 kg-ként 1,5 l/nap).

Emésztési zavarok:

Testi tünetek:

Az emésztési és felszívódási problémák egyik leggyakoribb tünete a szeborreás bőrkép (mitészeres, némely esetben gyulladt pattanásos bőr). Szinte minden második bőrre jellemzőek ezek a tünetek. Ennek oka egyrészt a nem megfelelő, tápanyaghiányos táplálkozás és a kőolaj származékos krémek használata. Megoldás: egy alapos béltisztítás (Aloé Vera Gél, Probiotic, Blossom Herbal Tea), és étkezési szokásaink megváltoztatása. És külsőleg ne használj paraffin kivonatú krémeket, mert eltömíti a bőrlégzésed! A legfontosabb, hogy a cukrot, az állati tejet, a fehérlisztet és minden finomított, félkész, kész, instant, és zacskós élelmiszert iktassunk ki az életünkből.

A nem megfelelő összetételű bélflóra szintén meglátszik a bőrön, főleg az szájkörül, az állon és az orrszárnyon. A belekben van az immunrendszerünk 70-80\%. Ha ott nem megfelelő a felszívódás, úgy a hasznos tápanyagok nem tudnak a szerveinkhez és ez különböző betegségekhez is vezet. Bélflóra nem megfelelő működésére utaló bőrtünetek:

– szeborrea, ekcéma, pszoriázis, dermatitisz, bőrallergia, kiütések, herpesz,

– bőrgombásodás, vitiligo, pattanások, hajhullás.

A bélflóra legnagyobb ellenségei:

– cukor, antibiotikumok (melyek válogatás nélkül kiirtják a hasznos bacikat is!), alkohol, műkaják, rostmentes táplálkozás.

Megoldás a prebiotik (Aloé Vera Gél) illetve probiotikumokban (Probiotic) van! Így a belekből kikerülnek a káros méreganyagok és beépülnek a hasznos baktériumok. Eredmény: egészséges szép bőr, mely az egészséges belsőt tükrözi.

Lelki okok:

Bélzavarok, pl. székrekedés: valamitől nem akarunk megválni, fukarság, irigység, képtelen lemondani az anyagiakról, merevség és lassúság, ellenállás az élet természetes rendjével (adás-kapás). Puffadás: nem tudjuk feldolgozni a minket ért helyzeteteket (“nem tudjuk megemészteni”)

Székrekedés: valamitől nem akarunk megválni, fukarság, irigység, képtelen lemondani az anyagiakról, merevség és lassúság, ellenállás az élet természetes rendjével (adás-kapás). Megoldás: elfogadni, hogy az életben minden mulandó.

Allergia:

Testi tünetek:

Oka: az immunrendszer túlműködése, mely szintén egy disszaharmónikus állapot. Ennek legjellemzőbb tünetei bőrproblémákat is okoznak. Ilyen általában a piros, viszkető foltok és kiütések az arc és a test különböző helyein.

A legfontosabb teendő ilyenkor az immurendszer harmónizálása (Aloé Vera Gél, MegaGreen, Probiotic). Külsőleg kizárólag gyógyhatású készítmények alkalmazása, mely beindítja a bőr öngyógyító mechanizmusait (Gelly, Propolis, MSM krém, Lotion, First)

Minden allergiás tünetnél a bélflóra stabilizálása a legfontosabb, hiszen a vastagbélben van az immunrendszerünk nagy része!

Lelki okok:

A bőr a határt, a kapcsolatot és a gyengédséget szimbolizálja. “Határ menti” konfliktusok, az érintkezéssel kapcsolatos összeütközések. Megoldás: nyílt harc a határok megvédéséért vagy azok felnyitásáért.

Keringési problémák

Testi tünetek:

Keringés alatt a vérkeringést és a nyirokkeringést értjük. Mindkettő zavara komoly bőrtünetekkel járhat. A leggyakoribb bőrtünet, amelyet keringési probléma vált ki, a rozácea, és ennek fajtái.

Megoldás az érfalak rugalmasságának edzésében rejlik (Aloé Vera Gél, Artic Sea, Gingko Plus).

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, tartózkodjunk és sportoljunk sokat friss levegőn, tanuljunk meg helyesen lélegezni, táplálkozzunk egészségesen (kevesebb állati fehérje, zsír, szénhidrát, több zöldség, gyümölcs és magvak). Támogassuk a szervezetet esszenciális zsírsavakkal (Artic Sea).

Lelki okok:

Vérnyomás problémák: vér=életerő, erek=életerő útvonalai, vérnyomás=energia áramlás; harmónia hiánya az ember és a világ között; lelki feszültségek.

Magas vérnyomás: harc, magas feszültség, állandó konfliktus, amivel nem nézünk szembe, meg nem oldott hatalmi konfliktusok, elfojtott agresszió, állandó kontroll. Megoldás: saját hatalmunk felismerése, szembenézni a konfliktusokkal, hallgatni a szívünkre, lelkileg túlnőni magunkon

Melyek azok a vitaminok, melyek a bőrünk szépség- és egészségéért felelnek?

  • A-vitamin: halmájolaj, sárgarépa, zöld és sárga főzeléknövények, tojás, házi tej, sárga gyümölcsök, körömvirág, homoktövis olaj, A-Beta Care
  • C-vitamin: citrusfélék, bogyós termések (csipkebogyó, fekete ribizli, egres, meggy, stb.), zöld és leveles főzeléknövények, paradicsom, paprika, kelvirág, burgonya, alma, Absorbent-C, Pomesteen
  • E-vitamin (tokoferol): magcsírák (búzacsíra, szójacsíra, hagymacsíra, retekcsíra, zabcsíra), szójabab, hidegen sajtolt szűz növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa, gabonamagvak, homoktövis olaj, tojás, A-Beta Care
  • F-vitamin (telítetlen zsírsavak: linolsav, linolénsav, arachidon sav, omega-3 zsírsav): hidegen sajtolt búzacsíra olaj, lenmagolaj, napraforgó olaj, szója olaj, amerikai mogyoró olaj, halolaj, dió, hikoridió, mandula, avokádó, sárgabarack mag, homoktövis olaj, Artic Sea
  • Likopin: paradicsom, görögdinnye, csipkebogyó, piros paprika, vérnarancs, grapefruit, Active-Ha
  • Ásványi anyagok: magnézium, kálcium, réz, mangán, kálium, foszfor, vas, Nature Min, Fields of Green, Kálcium Plus
betöltés...