Kemény levelet írt az édesanya a kislánya haját kritizáló gyűlölködőknek

Elege lett az ostoba beszólásokból, a hozzá nem értő megjegyzésekből, abból, hogy ismeretlenek az ő gyereknevelési módszereit kritizálták anélkül, hogy tudnák, mit, miért tett.

A frizura már egészen fiatal korban kritikus kérdés lehet – kislányok és kisfiúk is szívesen választják ezt a játékos formát, amikor a személyiségüket szeretnék kifejezni. Már ha hagyják őket.

Egy Mary Thomaston nevű floridai fodrász az Instagramon osztotta meg hat és fél éves kislánya, Lyra képét, aki régóta könyörgött egy egyszarvúak által ihletett frizuráért. Az anyuka világoskékre festette a gyerek haját, valamint lila és sárga színekkel festett mintát az oldalt felnyírt részre.

Mint az olyan gyakran megtörténik a közösségi média oldalain, a dícsérő kommentek mellett azonnal megjelentek a károgók is, akik sérelmezték azt, hogy az anya nyilván játékszernek használja a gyerekét. Kétségtelen, hogy sokan közölük (szerintük) a gyerek érdekét szem előtt tartva ragadtak billentyűzetet, Thomaston mégis úgy érezte, hogy válaszolnia kell a rágalmakra, és megfogalmazott egy olyan levelet, amit minden szülőnek érdemes elolvasnia.

Amellett, hogy elmagyarázta a frizura születésének körülményeit, megfogalmazta saját szerepét is a lánya életében, felhívta a figyelmet a minőségi munkára, és felhívta a figyelmet arra, hogy néha jobb csendben maradni

Ezt írta:

“Kedves Gyűlölködők!

Nekem van egy olyan fura célom, hogy magabiztos, független gyerekeket neveljek, akik ismerik és érzik az önkifejezés szabadságát. Tehát ha a gyerekem kék hajat szeretne, elmondom neki, mennyire tetszik nekem is ez a szín, és hogy milyen gyönyörű lesz vele. Sőt, meg is csinálom neki olyan minőségi termékeket használva, amik nem csak hogy nem ártanak a hajának, de idővel ki is kopnak belőle.

Nem tudom, ti hogyan nevelitek a gyerekeiteket, de tartsátok meg a véleményetek arról, hogy én hogyan nevelem az enyémeket. Ha nem tetszik a kék, remek, mondjátok meg nyugodtan. Ha nem tetszik a szivárványhaj, remek, mondjátok azt. Jogotok van ehhez a véleményhez, viszont ahhoz nincs jogotok, hogy tiszteletlenül nyilatkozzatok a gyerekemről.

Még egy: én nem tudom, ki a f*sz csinálja a hajatokat, nem tudhatom, hogy volt-e dolgotok rossz fodrásszal. De azt tudom, száz százalékban nem igaz az az állítás, hogy a festés során sérült a gyerekem haja. Jól képzett, okleveles stylist vagyok, tehát biztosíthatlak benneteket arról, hogy semmi baja nem lett a hajának. Ja, és ne az én oldalamon negatívoskodjatok!”

Ahogy Thomaston is mondja: mindenkinek joga van a véleményéhez – de ne a másik ember világát árasszuk el negatív dolgokkal, az nem megoldás.

Lyra szerencsére semmit sem érzékelt a neten dúló csatából, imádja az „egyszarvú”-frizurát. Már azt tervezgeti, hogy legközelebb milyen színösszeállításban kérje.

betöltés...