Itt a bizonyíték, hogy a kóla nem alkalmas emberi fogyasztásra

A kóla a világ legismertebb üdítőitala, és maga a szó is második legismertebb a „hello” után. A harmadik világ országaiban olcsóbban lehet kólához jutni, mint tiszta ivóvízhez.

Rengetegen imádják ezt a karamell ízű italt, de egyre többen kezdik felismerni, hogy sok veszélyes összetevőt rejt magában ez a pezsgő nedű, inkább alkalmas takarítószernek, mint frissítő üdítőnek, amelyet ha sok éven keresztül fogyasztunk, lassú halálhoz is vezethet.

A magas cukortartalom és a mérgező, szintetikus karamellízesítés mellett tanulmányok láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy a különböző vegyi anyagok miként okoznak súlygyarapodást, alvás- és szexuális zavarokat, és nőni fog a rák kialakulásának esélye is. A fogyasztók emellett ki vannak téve még a szklerózis multiplex betegségnek, a cukorbajnak és az idegrendszer károsodásának is.

Íme, milyen veszélyes vegyületeket tartalmaz a kóla:

1. Szén-dioxiddal dúsított csapvíz

A kémiai adalékanyagokat tartalmazó csapvizet szén-dioxiddal dúsítják. Ez pedig elsősorban fogkárosodást okoz, nőhet a meddőség kialakulásának esélye, és még a tetratogén nevű anyag is megtalálható a kólában, amely az embrióban vagy a magzatban fejlődési károsodást okoz.

2. Magas cukortartalom

Főként ez akkor veszélyes, ha génmódosított növényekből előállított, főként kukoricaszirupot használnak a kóla édesítésekor. Ehhez különböző enzimeket adnak hozzá, és emiatt a fogyasztóknál súlygyarapodás, fogromlás, vesekő, vérrög, cukorbetegség vagy vastagbélrák alakulhat ki.

3. Karamell színezék

Ezt úgy érik el, hogy a cukrot felhevítik, így az barnás színűvé válik, karamellizálódik. Viszont, hogy még erősebb, még intenzívebb legyen a karamell íz, ammóniát, illetve ként adnak hozzá. Ez pedig szerepet játszhat abban, hogy főként gyerekeknél, hiperaktivitás lépjen fel, vagy emésztési, májpanaszok alakuljanak ki.

4. Szacharin

Ez a mesterségesen előállított édesítőszer 300-szor édesebb, mint a cukor. A terhes nők egyáltalán nem szabadnak használják, még kólát is tilos inni, hiszen szacharin is található bőven az üdítőben. Gyerekek sem szabadna szacharin-tartamú hűsítőket igyanak, hiszen úgynevezett karcinogén is van bennünk, amely rákos daganatot előidéző, rákkeltő anyag.

5. Citromsav

Ez egy tartósítószer, amelyet az orvoslásban a vér tartósításakor is használnak. Kis mennyiségben nem ártalmas, de nagyobb dózisban már szétmarhatja a nyelőcső belső részét, de az érrendszert is kárósíthatja, ezért a kólafogyasztók esetében 48 százalékkal magasabb az esélye egy szívinfarktus bekövetkezésének. Tanulmányok mutatták ki, hogy az üdítőket fogyasztók esetében tüdő és légzőszervi problémák is felüthetik fejüket, például felerősödhet az asztma. A savassága miatt a kóla csökkentheti a csontsűrűséget, de irritálhatja a gyomrot is, hiszen savtúltengés léphet fel, de a nyelőcső daganatos megbetegedése is kialakulhat.

Erre használhatjuk leginkább a kólát:

  • el lehet távolítani a zsíros pecsétfoltokat a ruhákról
  • a rozsdafoltokat is könnyen el lehet távolítani vele (egyszer egyik barátom az autójáról így távolította el a rozsdát)
  • a vérfoltok ellen is bevethető
  • ha hajunkba rágógumi került, a kóla feloldja és így megszabadulhatunk a ragadós anyagtól
  • eltávolítja a foltokat az edényekről, és még a vízkövet is feloldja a WC-csészéből
  • tisztítja az akkumulátor termináljait
  • tisztítja a motort, az autójavítók már régóta használják a technikát
  • feloldja a fogat, lassan de működik
  • eltávolítja a szennyeződést az üvegporcelánról
  • Lemossa, vagy fakítja a hajfestéket

Ha mindezekre jó, akkor képzeld el, hogy mit tesz a testeddel…

betöltés...