Nézd meg, hogyan vizsgáztatják a sebészeket Japánban! Lenyűgöző TESZT!

Sok módszer létezik, amivel megállapítható, hogy valaki alkalmas vagy nem arra, hogy sebész legyen. A hidegvér, kézügyesség és a pontosság elengedhetetlen ebben a szakmában. Úgy tűnik, hogy a japánok teljes egészében elfogadják ezeket a feltételeket, hiszen a sebész diákok vizsgáztatásának célja az, hogy megtudják, hogy a diákok rendelkeznek vagy sem ezekkel a tulajdonságokkal.

Természetesen az elméleti részletkérdések is fontosak, hiszen ezeknek a tudnivalóknak a hiányában a sebész nem tudna gyorsan reagálni egy extrém helyzetben. Azonban nagy hangsúlyt fektetnek a kézügyességre, precizitásra is, ezért nem csoda, hogy a vizsga idején a japán hallgatók megizzadnak.

A diákoknak 3 apró origámit kell készíteniük 15 másodperc alatt, majd egy apró bogarat csipesszel szét kell szedniük úgy, hogy össze is tudják ragasztani, majd egy mikroszkopikus sushit kell összerakniuk. Mindezek kizárólag csak sebészeti eszközök segítségével lehet megoldani. Miután a srácok átmennek ezen a vizsgán, kétségkívűl a legjobb sebészekké válnak.

https://youtu.be/1TtU4UNM2po

Ha tetszett, hogyan tesztelik a kezdő sebészeket, akkor oszd meg ezt a videót a Facebook-on!

betöltés...