Egy anyuka “előtte-utána” fotói megmutatják, hogy a kilók semmit nem számítanak

Ha diétázásra, életmódváltásra adjuk a fejünket, a legtöbben a mérleget használjuk az eredményesség követésére. Azonban a mérleg használata csalóka: előfordulhat, hogy fogyásunk, izmosodásunk látványos, azonban a mérleg kijelzője nem mutat más érdeket, sok esetben még többet is mutat, mint a diéta előtt. Ez annak köszönhető, hogy 1 kg zsír sokkal több helyet foglal el a testünkben, mint 1 kg izom. Helyes táplálkozással a zsír csökkenni, az izomtömeg pedig növekedni kezd. Így eshet meg, hogy a mérleg alapján nemhogy fogytunk, hanem híztunk, miközben a tükör egészen mást mutat!

Egy anyuka megmutatta, hogyan is működik ez a valóságban: A négygyermekes Adrienne Osun elhatározta, hogy a terhességek idején felszedett kilóktól szeretne megszabadulni, ezért életmódváltásba fogott, és elkezdett edzőterembe járni.

Annak ellenére, hogy látványosan fogyott minden területről, mindössze egy kilóval kevesebbet mutat a mérleg. Láthatjuk, milyen az, amikor a zsírszövet egyre csökken, az izomszövetek pedig gyarapodnak. A kilókat túl komolyan vesszük, valójában nem jelentenek semmit!

.

.

Adrienne több ruhaméretet fogyott, az eredményt viszont a mérleg nem tudja igazolni: Régen 83, ma pedig 82 kilót mutat. A testsúly tehát semmi más, csak egy szám!

Inspiráló, az biztos. 🙂

betöltés...