Ez a 12 legfőbb hiba, amiért nem tudunk jól aludni!

Az alvás életünkben az egyik legfontosabb. Szervezetünknek szüksége van pihenésre ahhoz, hogy egészségesen tudjon működni. Ám az alvás nem mindig megy egyszerűen és zavartalanul. Vannak bizonyos tényezők amelyek nagy mértékben befolyásolják az alvásunk milyenségét. Olyan emberi hibákkal tudjuk saját pihenésünket meglehetetleníteni, amikre sokan nem is gondolnak pedig hatással van az éjszakájukra.

1.A túl meleg. Sok ember gondolja, hogy meleg jót tesz. Ez nem így van. Mivel az emberi szervezetnek éjszakára megnő a hőmérséklete, ezért nem jó ha túl meleget csinálunk. Az ideális hőmérséklet a 19- 23 fok között van. Ebben a hőmérsékletben tud szervezetünk a legnyugodtabban pihenni.

2.Edzés. Sokan nincsenek tisztábban azzal, hogy a fizikai gyakorlatok végzése serkentig a szervezetben a vérkeringést. Ezért legalább lefekvés előtt 3 órával végezzünk csak gyakorlatokat, hogy legyen ideje szervezetünknek nyugalmi állapotba kerülni.

3.Alakítsunk ki egy bizonyos napi rendet, hogy szervezetünknek legyen mihez alkalmazkodni. Ha megvan az a rendszer ami alapján a napunk zajlik sokkal jobb és pihentetőbb alvásban lesz részünk.

4.Ha valami fényhatás ér az éjszaka folyamán az befolyásolhatja a pihenésedet. Ez vonatkozik a TV készülékekre is. Tehát ha szól a TV biztos nem lesz nyugodt az álmod.

5.Zaj. Ha szokatlan zajokat észlelsz az zavaró tényezőként hat. Próbálj minden külső hatást kivédeni az igazán pihentető alvás érdekében.

6. Az ágyad nem a munkahelyed. Próbálj csak az alvásra koncentrálni. Ne vidd haza a munkád, de az ágyadba pláne.

7.Nem titok, hogy a koffein hátráltatja a könnyed pihenést. Ne felejtsük el, hogy nem csak kávé, hanem tea, csokoládé és más termékekben is megtalálhatóak. Ezeket az esti órákban próbáljuk meg mellőzni.

8.Ha nem tudsz elaludni próbál valami pihentetőt csinálni. Olvass egy könyvet, ezzel megnyugtatod magad, és könnyeben megy majd az alvás.

9.Az alkohol nagy mértékben befolyásolhatja az alvást. Sokakat álmossá tesz de negatívan befolyásolja a pihenést. Legalább 2 órával elalvás előtt ne fogyasszon alkoholt.

10. Ne gondolkodj túl sokat. Ha a másnapi gondolataidat beviszed az ágyba az nagy mértékben hozzájárul a rossz alvás kialakulásához. Próbáld meg agyad kikapcsolni, és nem gondolkodni feleslegesen.

11. A rossz szokások berögződése. Ne vegyünk forró fürdőt, mivel felgyorsítja az anyagcserét, és ez nehezíti az elalvást. Építsük be inkább a nem túl meleg de nem is hideg zuhanyt a napjainkba. Kellemes pihenést tudunk vele megalapozni.

12.Az alvó póz. Mindenki számára legyen kényelmes és figyeljünk a másik igényeire is.

betöltés...