Milyen színű lesz a gyereked szeme? Ez az ábra megmutatja!

Ez az ábra megmutatja, hogy milyen valószínűséggel lesz barna, zöld vagy kék szeme a születendő gyermeknek. Némelyik esély mértéke egészen elképesztő.

Bizonyára sokan tanulták biológia órán a szemszínek öröklődését alapszinten, a genetika témakör keretein belül. Nyugi, nem fogunk mindenféle latin szakszóval dobálózni, és valószínűséget sem fogunk számolni, megtették azt helyettünk mások. Erről a képről leolvashatod, hogy a te és párod szemszíne alapján mire számíthatsz közös gyermeketek szemszínét illetően. Némelyik számon mi is meglepődtünk. Például ha egyikőtök kék- a másikótok pedig barna szemű, ne nagyon számítsatok zöld szemű utódra. Barna szemű szülőknél van egy kis esély a kék-, és jóval több esély a zöld szemszínre, azonban ha mindkettőtök szemszíne kék, barna szemű gyermekre semmi esély sincs, zöldre is csak minimális.

Nos, tudjuk, hogy mindenki lelki szemei előtt ott lebeg a tökéletes gyermek képe (ha megszületik, úgyis rájössz majd, hogy ő úgy tökéletes ahogy van), jelenlegi pároddal mennyire van esély az óhajtott szemszínre? Van okod reménykedni, vagy teljességgel ki van zárva az elképzeld szemszín?

betöltés...