Ezek a látszólag normális fotók valójában hihetetlenül zavaróak

Ezek a látszólag normális fotók valójában hihetetlenül zavaróak

Egy fénykép nemcsak a vizuális élmény miatt lehet izgalmas, hanem a történet miatt is, ami mögötte van. Különösen igaz ez a most következő fotókra.

Hagyományos viktoriánus kori családi fényképnek tűnik első pillantásra – csakhogy a képen van egy nagyon bizarr dolog: a középen látható lány már halott. A viktoriánus korban ugyanis megszokott dolognak számított a halottak lefényképezése, legtöbbször abban a székben és  pózban, ahogy életükben szerettek lenni.

Mark David Chapman, a kép jobb oldalán épp az autogramkérők sorában áll – pár órával később ő lőtte le John Lennont.

A fotón látható kisgyerek, James Bulger azzal a fiúval megy kézenfogva, aki később több társával együtt megkínozta és megölte. A tettesek voltak a brit történelem legfiatalabb elítélt gyilkosai, mégis, 18 éves korukban szabadon engedték őket.

Chris McCandless az alaszkai vadonban fényképezkedik. Nem sokkal később holtan találtak rá a bungalójában. A rövid alaszkai nyár alatt kevés élelemhez jutott, azok közül is rendszeresen fogyasztotta az édesburgonyát, ami zsenge korában jó táplálék, később viszont a magvai toxikus hatásúak lesznek. McCandless épp ezt gyűjtögette zacskókba, közben egyre csak soványodott, hiszen a méreganyag nem engedte felszívódni az egyébként is kevés táplálékot.

Két héttel az 1999-es columbiai mészárlás előtt készített osztálykép. A bal felső sarokban látható fiúk nemcsak a fényképezőgépre fogtak pisztolyt játékból,  később ők lőtték le osztálytársaikat.

Michael Mandell és legjobb barátja, Tyler Hadley partit rendezett azután, hogy Tyler megölte szüleit a nappaliban

Egy gázkamra fala Auschwitzból

A pillanat a vörös autó felrobbanása előtt, ami 29 embert ölt meg – a képen látható gyerek és a férfi túlélte az esetet

Gyerekeknek készült bilincs, egy indiai bentlakásos iskolában használták, ahol rendszeresen megbilincselték, megverték és megerőszakolták a gyerekeket

Saylor Guilliams és Brenden Vega túrázni mentek, balesetet szenvedtek. Saylor a lábát törte, mobiljaik nem működtek, és lámpa sem volt náluk. Vega segíteni próbált barátján, de csak további töréseket okozott neki. Ekkor elindult segítségért. Saylor két napig kiabált segítségért, ám tüdeje nem bírta tovább. Ez a kép akkor készült, amikor a segítség végül rátalált, a körben látszik a lány vörösre festett haja. Az egyedül bolyongó Vega életét vesztette, de Guilliams túlélte.

A képen a 14 éves Regina Kay Walters látható, akit megkínozott és megölt egy sorozatgyilkos. A férfi akkor készítette a képet, amikor kínzókamrájában levágta a lány haját, fekete ruhába és magassarkúba kényszerítette, majd ezután  megölte.

Omayra Sánchez 13 évesen halt meg 1985-ben, amikor vulkánkitörés miatt megsemmisült az otthona, és ráesett a törmelék. Csak akkor szabadíthatták volna ki, ha levágják beszorult lábát. A lány három napon át szenvedett, mielőtt meghalt.

betöltés...