A 11 éves lány a testvére gyermekét szüli meg – a szülők semmit sem sejtettek

A szülés és a gyermek születése, ahogy mondani szokás, egyszerre fájdalmas és gyönyörű, hiszen egy új élet jön a világra. Ez a történet azonban, ami a The Localban jelent meg, nagyon ritka.

A spanyolországi Murciaban élő 11 éves lányt a héten kórházba szállították gyomorfájdalmak miatt. A mentősök azt gondolták, hogy bélbetegségről van szó, azonban a fájdalmat nem egy élelmiszer okozta.

Amikor a kórház felvette a lányt, hamar rájöttek, hogy a fájdalom valójában azt jelzi, hogy nemsokára szülni fog. A lány annyira előrehaladott állapotban volt, hogy a személyzetnek alig volt ideje a szülőszobába vinni, de a lány és a gyermeke jól vannak.

Bár a körülmények aggasztóak voltak a lány kora miatt, a baba „természetes” úton született és a személyzet megerősítette azt is, hogy a szülei nem tudtak róla, hogy a lány terhes.

A murciai rendőrség nyomozása során kiderült, hogy a lány 14 éves testvére a gyermek apja. A kérdés az, hogy a lányt megerőszakolták vagy nem.

A spanyolországi beleegyezési korhatár 2013 óta 13-ról 16-ra emelkedett, de kivételt lehet alkalmazni, ha mindkét fél kellőképp érett.

A spanyol rendőrség óvatosan számol be arról, hogy az esemény körülményeit még mindig vizsgálják, és a hangsúly azon van, hogy megtudják, mi történt valójában, számol be róla a Cadena Ser.

“Ez egy folyamatban lévő vizsgálat, és amikor befejeztük  és megtudtuk, hogy mi történt, meglátjuk, hogyan tudunk segíteni” – mondja Manuel Villegas, a Murcia egészségügyi tanácsadója a La verdadnak.

betöltés...