10 dolog, amit minden férfi szeretne hallani a feleségétől

Sokan úgy gondolják, a férfiaknak, a teremtés koronáinak, a nagy „macsóknak” nincsenek önértékelési gondjai, teljes boldogságban és fontosságuk tudatában élik az életüket, pedig ez egy alapvető tévedés.

Szükséges biztatás

Azért, mert a férfiak nem nyafognak, nem panaszkodnak és nem kérdezik meg minden nap párjuktól „ szeretsz ? „ „tetszem neked ? „ attól még szükségük van az elismerésre, a biztatásra, munkájuk visszaigazolására.
Éppen ezért mi nők, talán nem is igazán tudjuk, mit várnak tőlünk a férfiak, mik azok a szavak és mondatok melyekkel a kis lelküket és önbecsülésüket ápolgathatjuk.

„A munkád biztos anyagi hátteret jelent a családunk számára”

Ez a mondat igen előkelő helyen van a férfiak ranglistáján. Talán a régmúltból ered, hogy egy férfinak el kell tudni tartani a családját, s bár manapság ez már nem elvárás, hiszen a legtöbb családban a nő is dolgozik, egy férfi számára mégis fontos, hogy az életében legfontosabb nő elismerje az erőfeszítéseit amit a család boldogulásáért tesz.

„Szükségem van Rád”

Minden férfi szereti úgy érezni néha, hogy ő a herceg, aki fehér paripán és fényes páncélban kimenti a királylányt a sárkány fogságából. Természetesen nem a mesék világában élünk, de a férfiak időnként szeretik érezni, hogy szükség van rájuk és számítunk a segítségükre a problémák megoldásában.

„Bízom Benned”

A férfiak úgy gondolják, az ő feladatuk párjuk és családjuk számára megteremteni a biztonságot, nem csak anyagi, hanem érzelmi értelemben is. Általános női vélemény, hogy a férfiak megbízhatatlanok, ami természetesen erős általánosítás, éppen ezért minden férfinak jól esik hallani, hogy párja hisz neki és megbízik benne. Mindannyian tudjuk, hogy a bizalom a jó kapcsolat egyik alappillére.

„A kedvenced lesz vacsorára”

A mondás úgy tartja „ a férfiak szívéhez a gyomrukon át vezet az út” és bár elvileg a férjünk szívét már meghódítottuk, mégis boldogan fogadják, ha kedvenc ételükkel várjuk őket haza egy fárasztó nap után.

„Szeretlek!”

Nem csak mi nők, a férfiak szeretik, ha kedvesük szemtől szembe kimondja az irántuk érzett szeretetet. Különlegesnek és fontosnak érzik magukat tőle, élvezik a nem várt vallomást és boldogan lubickolnak benne.

„Sajnálom, tévedtem”

A férfiak és a nők is követnek el időnként hibákat, ami nem katasztrófa, de tudni kell azokat beismerni. Lássuk be, mi magunk is elvárjuk párunktól, hogy képes legyen belátni a tévedését és bocsánatot kérni, de ezt nekünk is meg kell tudnunk tenni. Meglátjuk, ezt a férfiak is értékelni fogják.

„Nagyon tetszel”

Mi nők, szeretjük minél gyakrabban hallani és érezni, hogy párunk szexinek és vonzónak talál minket, de higgyük el ezekre az apró megnyilvánulásokra a férfiaknak is szükségük van. Ne fukarkodjunk hát a bókokkal, dicsérjük meg párunkat amikor csak lehet, s meglátjuk szárnyakat kap tőle.

„Nagyszerű apa vagy”

Abban a pillanatban, amikor a szülőszobán az újdonsült apukák először a kezükbe fogják gyermeküket, beindulnak az apai ösztönök. Ettől kezdve minden férfi törekszik arra, hogy apai feladatait minél jobban ellássa. Ugyanakkor bennük is munkál a bizonytalanság, hogy jó apák-e és különösen jól esik számukra, ha elismerjük őket apaszerepben is.

„Olyan okos vagy”
A tévésorozatok és a viccek gyakran állítják be a férfiakat ostoba pojácaként, akik önállóan egy pár zoknit sem tudnak összeválogatni, de természetesen ezek is szélsőséges sztereotípiák. Hallgassuk meg párunk építő ötleteit, fogadjuk meg tanácsaikat és ne legyünk fukarak a dicsérettel. Meglátjuk, értékelni fogják.

„Ma este korán lefektetem a gyerekeket”

Nos ez két dolgot jelenthet:párunk zavartalanul nézheti a kedvenc sportközvetítését, senki sem fogja zavarni benne, vagy azt, hogy ez az este a kettőnké…

betöltés...