Itt van 6 szabály, mert tényleg nem kell mindent kiraknod a Facebookra

Abból nagyon ritkán lesz baj, hogy valaki NEM osztott meg valamit az összes ismerősével, vagy az egész világgal a Facebookon. Abból viszont már többször is nagy baj lett, hogy emberek olyasmit tettek ki, amit nem kellett volna.

Ha ész nélkül mindent kiraksz, arra a kapcsolataid, a munkád, akár a szabadságod is rámehet. Szóval érdemes néha végiggondolni, hogy mit teszel ki, és mit nem. Ebben segítünk most 6 egyszerű szabállyal.

1, Ne tedd ki a Facebookra,

ha bűncselekmény bizonyítékaként lehet felhasználni ellened.

Minden nap mesterbűnözők buknak le azzal, hogy a Facebookra posztolják a hülyeségeiket. A körözésükről szóló hírt osztják meg, a lopott telefonnal készített fotót rakják ki, a kábítószerezésükről posztolnak.

A legjobb, ha nem követsz el semmilyen bűncselekményt, de ha mégis, akkor semmiképpen ne rakd ki, ahogyan törvényt sértesz. Csak a baj van belőle.

2, Ne tedd ki a Facebookra,

ha valamilyen nagyon személyes dologról van szó.

Az eljegyzés, az esküvő, a gyerek születése vagy a vakáció képei elférnek. Ezzel szemben ha a környezeteben váratlan haláleset történik, annak már nem biztos, hogy mindenki más előtt a helye. A válásod részletei sem tartoznak feltétlenül mindenki másra, vagy mondjuk az, hogy mit gondolsz a gyereked iskolájáról. Vannak olyan viták, amit szintén nem érdemes a Facebook nyilvánossága előtt lezavarni, ahol random emberek beleszólhatnak, és szándékosan hergelhetik a résztvevőket.

Ezek mind olyan dolgok, amiket érdemes személyesen megbeszélni azokkal, akiket érint.

3, Ne tedd ki a Facebookra,

ha olyasvalakiről szól, aki nem akarná hogy kitedd.

Lehet, hogy téged nem zavar, amikor széles nyilvánosság előtt zajlik az életed, de más nem biztos, hogy ugyanígy érez. Ha valaki be akarsz jelölni egy képen, név szerint akarsz említeni egy posztban, akkor előtte győződj meg róla, hogy az illetőt ez nem zavarja.

4, Ne tedd ki a Facebookra,

ha elveszítheted miatta az állásodat.

Nem feltétlenül szép dolog a munkaadók részéről a beosztottak Facebookját nézegetni, de ettől még megteszik. Ne tegyél ki olyasmit (beleértve a korábban felsoroltakat), ami miatt kirúghatnak, vagy ami miatt esetleg nem kapsz meg egy állást, amit szeretnél.

5, Ne tedd ki a Facebookra,

ha tudod, hogy sok embert sérthet, vagy zavarhat.

Nem biztos, hogy az állatkínzásról készült brutális fotóknak, egy szörnyű baleset képeinek a te Facebook faladon a helye. Gondolj néha arra is, hogy vajon az ismerőseid, akik követnek mit szeretnének látni, és mit nem. Ugyanígy felesleges olyasmit kitenni, amiről tudod, hogy sok ember érzéseit sértheti, például ahogy egy másoknak fontos vallási jelképpel bohóckodsz.

6, Ne tedd ki a Facebookra,

ha valami gyűlölködő butaságot akarsz mondani.

Igen, hiába tudod a végső igazságot arról, hogy az illuminátusok a chemtraillel akarják Tel-Avivba szállítani az ivóvízkincsünket, vagy a melegek mindenkit meleggé akarnak változtatni, jobb, ha ezt nem a közösségi médiában hirdeted. Nem is csak arról van szó, hogy ha folyton butaságokat írsz, akkor mindenki azt fogja gondolni, hogy nagyon buta vagy. A legtöbb embernek a gyűlöletbeszéd nem fér bele, egyre többen fogják letiltani a posztjaidat, amíg aztán már csak magadnak mondogatod a hülyeséget.

betöltés...