9 megdöbbentő történelmi egybeesés

Döbbenetes egybeeséseket produkál az élet. Vagy ezek nem véletlenek? Konspirációs teóriák rajongói előnyben!

A való élet furcsább dolgokat produkál, mint a fikció. Hogy ez mennyire így van, bizonyítékként íme néhány hátborzongató véletlen a történelem lapjairól. Ha szeretitek az összeesküvés-elméleteket, akkor különösen értékelni tudjátok majd ezeket a történelmi tényeket.

1. Lee Harvey Oswald munkája

Egy hónappal Kennedy elnök meggyilkolása előtt merénylője, Lee Harvey Oswald munkát kapott egy texasi tankönyvraktárban. Később ezt az épületet használta fel terve kivitelezéséhez. A merényletet a mai napig minden idők egyik legbrutálisabb elnökgyilkosságaként emlegetik. Ha Oswald akkor nem kapja meg azt a munkát, talán a történelem is másképp alakult volna.

2. Booth mentett Lincolnt

Abraham Lincoln halála előtt fia, Robert elment kirándulni, útba ejtve Jersey City-t. Míg a vonatjára várt, a fiatal Lincoln a sínek közé esett, épp egy közeledő szerelvény elé. Szerencsére kimenekítették, mielőtt bármi szörnyűség történt volna vele. És vajon hogy hívták az irgalmas szamaritánust? Edwin Booth-nak. Ő volt John Wilkes Booth testvére. Igen, később John Booth követte el a merényletet Lincoln elnök ellen.

3. Az első világháború kitörésének időpontja egy elhibázott kanyaron múlt?

A bosnyák radikális Gavrilo Princip merényletet követett el Ferdinánd és felesége ellen. Ám majdnem lemaradt tervének megvalósításáról. A merénylet napján Princip Szarajevóban betért egy kis kávézóba egy mellékutcában. Korábban már tett egy kísérletet, hogy megölje Ferdinándot, de akkor hibázott. Nem is tervezte, hogy másodszorra is meghúzza a ravaszt… De amikor elhagyta a kávézót meglátta, hogy a trónörökös autója éppen a hely előtt fordul meg. Princip a másodperc törtrésze alatt, gondolkodás nélkül cselekedett, amikor meghúzta a ravaszt, megölve a herceget és feleségét. Ha a sofőr jobb érzékkel kanyarodott volna, talán nem (akkor) tör ki az első világháború.

4. James Dean autója

Az amerikai színészikon, James Dean egy szörnyű autóbalesetben vesztette életét 1955-ben. A kocsija – egy nagyon helyes kis Porsche – négy évvel a színész halála után is bosszút állt az embereken. Hogy hogyan?

1.) A baleset után, amikor egy garázsba vitték, a motorja kicsúszott és összetörte az egyik műszerész lábait.

2.) Egy orvos megvette a régi motort és beleépítette egy versenyautóba. Nem sokkal később egy ütközés során meghalt az egyik futamon.

3.) Néhányan úgy gondolták, jó ötlet lenne, ha újra összeszerelnék Dean autóját. Minden felfogható ok nélkül a műhely, ahol erre sor került volna, porig égett.

4.) Az autó aztán egy sacramentói bemutatóterembe került, ahol leesett a tartóállványról és összetörte egy tinédzser csípőjét.

1959-ben végre elérte a végzete, amikor – rejtélyes körülmények között – tizenegy darabra tört. Hála a jó égnek.

5.) A Halley-üstökös és Mark Twain

Mark Twain 1835-ben az év első napján született, abban az esztendőben, amikor a Halley-üstökös feltűnt. Az író 1910-ben aznap halt meg, amikor abban az évben először jelent meg az üstökös. Ráadásul Twain meg is jövendölte, hogy így fog történni: “Halley-val jöttem 1835-ben. Jövőre újra itt lesz, én pedig valószínűleg elmegyek vele.” – mondta 1909-ben.

6.) A Titán és a Titanic

Évekkel azelőtt, hogy a Titanic találkozott szörnyű végzetével az Atlanti-óceánon, Morgan Robertson írt egy könyvet “Hiábavalóság” címmel. A műben egy, a Titanicra nagyon hasonlító hajó szerepelt, csak ő Titánnak nevezte el. A regénybeli Titánról azt tartották, hogy elsüllyeszthetetlen, de a történet szerint egy jéghegynek ütközött és mégis elmerült, megölve utasainak nagy részét. Ha ez a hasonlóság nem lenne önmagában is elég hátborzongató, a könyvben megtörtént tragédia éppen abban a hónapban következett be, mint az igazi Titanic igazi süllyedése.

7.) A hónap huszonegyedik napja

Amikor XVI. Lajos francia király (aki a francia forradalom kitörésekor volt hatalmon – egy ideig legalábbis) még fiatal volt, egy asztrológus figyelmeztette, hogy mindig legyen résen a hónap huszonegyedik napján. A furcsa jóslat megrémítette és óvatosságra intette Lajost, így bármilyen fontos ügyről is volt szó, huszonegyedikén semmiképp nem foglalkozott vele. A forradalom kitörése azonban rákényszerítette arra, hogy feladja ezt a szokását. 1791. június 21-én feleségével együtt letartóztatták, amikor megpróbáltak elmenekülni az országból. Szeptember 21-én Franciaországban eltörölték a királyi hatalom rendszerét. 1793. január 21-én pedig kivégezték Lajost.

8.) Andrew Jackson és a besült pisztolyok

1835-ben Richard Lawrence megpróbálta megölni Andrew Jackson elnököt. Két pisztolya volt. Megközelítette Jacksont és az egyikkel rálőtt, de nem sült el. Jackson és Lawrence dulakodni kezdtek, ekkor a merénylő elővette a másik pisztolyt és ismét tüzelt, de az szintén meghibásodott és az elnöknek nem esett baja. Később, amikor a rendőrség megvizsgálta a fegyvereket, mindkettőről megállapították, hogy tökéletesen működnek.

9.) Tamerlane megátkozta Sztálint

Tamerlane egy ázsiai hadúr volt a 14. században, aki briliáns katonai taktikája révén hatalmas területeket vont ellenőrzése alá. Háborúi nemcsak a saját, de közel 17 millió ember halálát okozták. 1941-ben a szovjet diktátor, Sztálin megbízott egy csapat régészt azzal, hogy nyissák fel a sírját (ami a mai Üzbegisztán területén található). A régészek, feltárva a koporsót, ezt a feliratot olvasták: “Aki felnyitja a síromat, egy nálam is szörnyűbb támadót szabadít a világra!” Néhány órával ezután Németország megtámadta a Szovjetuniót.

1942-ben Sztálin elrendelte, hogy Tamerlane maradványait szállítsák vissza a sírjába. Nem sokkal ezután a német hadsereg megadta magát Sztálingrádnál, ami a második világháború egyik fordulópontja volt.

betöltés...