Amit nem vettél észre a Vissza a jövőbe moziban – dobsz egy hátast!

Íme a bizonyíték, hogy Marty Mcfly alakít a jövőn. Mert az ördög a részletekben rejtőzik.

Az 1985-ben bemutatott, majd több részt is megélt Vissza a jövőbe (Back to the Future) sci-fi kultikus pillanatokkal ajándékozott meg bennünket. A BuzzFeed most talált egy tök jó motívumot a filmben, ami egyértelmű bizonyíték az időutazásra.

Nos. Először is Marty Macfly hívást kap a Dokitól, hogy jöjjön azonnal, mert egy plázánál le kell filmeznie az időgéphez kötődő kísérletét.

A bevásárlóközpont, ahol Marty és a Doki találkoznak, az Ikerfenyő Pláza (Twin Pines Mall) nevet viseli.

A Doki elmondja, hogy a De Lorean időgép benzinnel megy, de az időugráshoz kell egy adag plutónium is. Közben beprogramozza az időutazást biztosító „fluxuskondenzátor” feltalálásának idejét, 1955. november 5-ét, majd 1985-ben a líbiai terroristák, akiktől a plutónium származik, lelövik a Dokit.

Of course, the mall is also the location where Marty time travels back to 1955 from, after Doc Brown is killed by Libyan terrorists.

1955-ben az Ikerfenyő helyén egy farm áll, a tulajdonos Mr. Peabody, aki azt hiszi, Marty McFly és a De Lorean időgép valami földönkívüli eresztés.

Ahogy Marty menekülni próbál, véletlenül elgázolja az egyik fenyőfát a kettőből, amelyik Peabody házának közelében áll.

A farm neve a két fa után szabadon: Ikerfenyő Farm.

1955-ben Martyt arra figyelmezteti a Doki, hogy mindennemű cselekedete komoly következményekkel járhat és potenciálisan képes befolyásolni a jövőt.

 

Mikor Marty történetesen visszatér 1985-be, előbbre állítja az időgépet, hogy megakadályozhassa a Doki meggyilkolását.

De Marty nem teljesen ugyanoda kerül vissza, valami megváltozott azalatt, jobban mondva, időközben, hogy Marty eltávozott: a bevásárlóközpont neve Lone Pine Mall, azaz Magányos Fenyő Pláza.

Tehát egyértelmű az utalás arra, hogy Marty képes változtatni a jövőn. Ezért néztem egy időben lassítva a Csillagok háborúját. Az ilyen finom részletekért.

forrás

 

betöltés...