63 ezer forintból él egy görög szigeten a szegedi rokkantnyugdíjas

Böde László egy szigeten tengeti mindennapjait, a tenger karnyújtásnyira, a számlák fényévekre vannak, mindezt havi néhány tízezer forintból.

A 63 éves férfi Szegedet cserélte le a görög Naxosz szigetére, ahol egy aprócska falu, Agia Anna mellett táborozik – írta a Borsonline. Böde László 37 éves kora óta rokkantnyugdíjas, több gernincműtéten is átesett. Jelenleg mintegy 70 ezer forint a nyugdíja, de ebből nem itthon, hanem Görögországban él, karnyújtásnyira a tengertől.

Fotó: Facebook/Böde László

A férfi még tavaly októberben táborozott le a falu mellett, ekkor hét hónapot töltött itt egyhuzamban. Ezután hazaugrott egy kicsit a csongrádi megyeszékhelyre, de egy hónap után már hiányzott a tengerparti élet. Mint mondta: nincs rezsije, ha pedig kifizeti az életbiztosítását, egy hónapban mintegy 200 eurója, 63 ezer forintja marad az életre. Egy sátorban lakik, minden nap főz magának, a vizet a tengerparti zuhanyzóból hordja magának, az elektromosságról napelemek gondoskodnak, heti egyszer pedig bebringázik a városba bevásárolni. Sokat alszik, nagyokat sétál, fürdik a tengerben, sziesztázik, a stresszt nem vitte magával.

Fotó: Facebook/Böde László

László szerint a pénz zöme ételre megy el nála, de spórolni is tud, ki kell gazdálkodnia a repülőjegyet Szegedre és vissza. Elmondása szerint emellett még egy Róma-Párizs kirándulásra is futotta, plusz maradt annyi pénze, amiből Magyarországon ki tudott venni egy albérletet. Legközelebb február elején jön haza, és április végéig marad Magyarországon.

Fotó: Facebook/Böde László

A férfi egyébként nem kispályás világjárás tekintetében: az elmúlt években beautózta Portugáliát, bebringázta Skandináviát és Izlandot, valamint az El Caminót is legyalogolta.

betöltés...