Rejtély! 145 éve elhunyt kislányt rejt az üvegkoporsó

San Francisco — 145 éve elhunyt kislány tökéletesen ép holttestére bukkantak egy lakóház alatt a felújítást végző munkások a kaliforniai nagyvárosban. Az üvegezett bronzkoporsóban fekvő három év körüli gyermek hosszú, szőke haja, bőre, de még a hajába szórt levendulavirágok és a kezében tartott rózsaszál is tökéletesen konzerválódott.

A koporsót Ericka Karner családi otthona alatt találták, egy olyan területen, amely 1890-ig temetőként működött, de később felszámolták. Rejtély, hogy a Karner gyermekei által Mirandának elnevezett kislány holtteste hogy maradhatott ott, és főként hogyan maradhatott ilyen tökéletes állapotban.

A gyermek az első meglepetés után alapos fejtörést okoz a ház tulajdonosának, mivel a helyi önkormányzat szerint neki kell gondoskodnia a további elhelyezéséről. Az újratemetéshez azonban halotti bizonyítványra van szükség, ahhoz pedig halottkémi vizsgálat kell. Ám a körzeti halottkém 7000 dollárt, vagyis 1,7 millió forintot kér azért, hogy a 145 éve légmentesen lezárt koporsóban a föld alá temetett kislányról megállapítsa: halott. A koporsó az ártatlan kis „lakójával” most Ericka kertjében ázik, az asszony egyelőre arra sem kapott engedélyt, hogy legalább a saját kertjében elhantolja a gyermeket.

betöltés...