Ha ezt elolvasod soha többé nem dobod ki a cipős dobozban található kis tasakokat!

Természetesen ügyet sem vetünk a kis tasakokra, hiszen az első dolgunk, hogy felpróbáljuk az új cipőnk. A cipősdoboz pedig egy mozdulattal, a tasakkal együtt, landol a szemétben. Pedig, ha tudnád, hogy milyen sokoldalúan felhasználhatóak, az apró gyöngyökkel töltött tasakok, többé sosem dobnád ki őket.

A tasakokról gyakran azt gondoljuk, hogy biztosan valami mérgező anyag található bennük. Azonban jó tudni, hogy a kis gyöngyszerű szilicium-dioxid igazán hasznos lehet még a ház körül. Nem mérgező egyáltalán, csupán azért használják őket, hogy a párát magukba szívják, és megóvják a cipők épségét.

1. Tedd őket a sportcipődbe – mivel felszívják a nedvességet, megakadályozzák a baktériumok elszaporodását, és így a kellemetlen cipőszagot is megelőzhetjük. Amikor nem használod épp az edzőcipőt, tedd bele a kis tasakokat.

2. Tedd a törölközők közé – megakadályozza, hogy nedvesek legyenek, és bebüdösödjenek.

3. Tedd a borotva műanyag tokjába – a kis golyók felszívják a nedvességet, és meghosszabítják a borotvák élettartamát.

4. Ha vízbe esett a telefonod, vagy elázott, tedd egy pohár rizsbe, és keverj közé a sziliconos golyócskákból is, ezek nagyon jól magukba szívják a nedvességet.

5. Hogy ne párásodjon be az autó ablaka, tégy sok ilyen tasakocskát a szélvédő belső felére, meglátod milyen jó nedvszívó-képességük van.

6. Ha a régi fényképeket egy dobozban tárolod, tégy közéjük egy párat ezekből a kis tasakokból, hogy felszívják a nedvességet, és megakadályozzák a képek állapotának romlását.

betöltés...