Hihetetlen méretűre nőtt állatok

Mindenki tudja, hogy a bálnák és elefántok nagyok, de mi van szöcskékkel? Legeltesd a szemeid ezeken a vadállatokon, amik ellenszegültek természetnek.

AZ ÓRIÁSI AFRIKAI CSIGA

Achatina achatina a legnagyobb, elérheti a 20 cm-is. Természetes élő helye Észak és Nyugat Afrika. Az Achatina fulica jóval kisebb. Kb. 8 centisre nő csak, hazája Észak Afrika. Az Achatina marginata közepes nagyságú, úgy 15 cm-sre nő. Kamerunban és Konhóban. Nuygat Afrikában honos. Az Achatina iradelei jelentősen elüt a többitől. Kicsi, csontszínű, és ráadásul elevenszülő.

KÍNAI óriás szalamandra

A kínai óriásszalamandra (Andrias davidianus) testhossza akár a 1,8 métert, súlya a fél mázsát is elérheti; ezzel a ma bolygónkon élő legnagyobb kétéltű. Evolúciós fejlődése közel 100 millió évvel azelőtt vált el a többi kétéltűétől, hogy a dinoszauruszok megjelentek bolygónkon.

Óriás Weta szöcske

A világ legnagyobb rovarja a Weta szöcske olyan nagy darab, hogy egy jól megtermett répát is vígan elcsámcsog. Az óriás weta szöcskét egy 53 éves parkőr fedezte fel, Little Barrier szigtén, Új-Zélandon. Miután répával etette, visszarakta oda, ahol találta. Az óriás weta a legsúlyosabb rovar a világon, akár egy fecskénél is nehezebb lehet. A tücsökféle szárnyfesztávolsága majdnem 18 centiméter.

A GYÜMÖLCS DENEVÉR

Úgy tartják, hogy a gyümölcsdenevérnek háremszerű társadalmi szerkezete van, amelyben kifejlett nőstények és egy hím van. Van az őrszem, riadót fújj, ha jön egy oposszum, mely ismert ragadozója a jamaicai gyümölcsdenevérnek. Étrendjét gyümölcsök, nektár, pollen, növényi részek és rovarok alkotják. Gazdasági jelentőségében abban káros, mivel gyümölcsevő megeszi a gyümölcsösökben a gyümölcsöt.

A JAPÁN pók

Ez a tenger mélyén élő rák hatalmas csápjaival és halálos szorításával a legnagyobb, amit Nagy-Britanniában valaha láttak. Ami még ennél is szörnyűbb, hogy ez az ízeltlábú még növésben van.

A NOMURA MEDÚZA

Az átmérője, ha teljesen kifejlett valamivel nagyobb, mint egy átlagos ember magassága. Ezek súlya több mint 200 kg.

ÓRIÁS ÉDESVÍZI STINGRAY

A súlya 500-600 kg. Számuk egyre csökken. Ez a faj fenyegetve van a túlhalászás és az élőhelyek elvesztése miatt.

betöltés...