Egy súlyosan bántalmazott kutya mellé ült a kennelbe. Amikor megtudtam miért, teljesen ledöbbentem!

Az alig pár hónapos kutyus, Graycie nagyon rossz állapotban volt, amikor végre szakszerű kezekbe került. A kis pitbull keverék csontsoványra fogyott, dehidratálódott, és egy csúnyán elfertőződött sebe is volt. Az őt kezelő állatorvos akkor azt hitte, nincs sok esélye a kutyusnak a megmaradásra.

Január végén egy lelkes állatbarát egy remegő testű, félelemmel teli, legyengült kutyát vitt be dr. Mathis rendelőjébe. A kis pitbull élet-halál közötti harcot vívott, hiszen alig volt ereje, sérvfájdalma és belső vérzése miatt enni sem volt képes. A kutyát állandóan rugdosták a régi gazdái, valószínű, ezért alakulhatott ki a sérve, amellyel később már senki sem foglalkozott.

“Ilyen rossz állapotban kutyát még sosem láttam. Akkor azt gondoltam, hogy nincs sok esélye a megmaradásra. Tudtam, hogy a rendelőm nem rendelkezik a kellő felszereltséggel, és tapasztalatom sincs ilyen súlyos esettel. Éppen ezért a Georgiai Egyetem Állatorvosi karától kértem segítséget” – mondta az orvos.

A kutyát az egyetemen megoperálták, majd visszakerült dr. Mathishoz a rendelőbe. Az operáció után az állapota szerencsésen javult, azonban tele volt félelemmel, így nem nagyon akart még enni. Minden módszert bevetettek, hogy rávegyék Graycie-t az evésre, azonban a kutya nem mert az élelemhez nyúlni.

Ekkor dr. Mathis kitalálta, hogy ezután együtt fog enni ő is a kutyával. Azonban nem is akárhogy. A felvételen is láthatjuk, hogy a doki beült a ketrecbe Graycie mellé, sőt a tányérját is egy ugyanolyanra cserélte, mint a kutyáé. Így kezdődött a bizalom, a barátság, és a nagy evések időszaka. A kutya napról-napra egyre vidámabb lett, és már enni sem félt többé.

Közzétette: Granite Hills Animal Care – 2016. február 13.

betöltés...