Meghalt az apjuk. A két gyerek üzenetet tett egy léggömbbe, és útnak indították. 2 hónappal később…

Egy levél, ami hihetetlen csodát tett!

A 7 éves Beth és a 3 éves Oscar Angliában élnek. A két testvér boldog gyermekkorára egy szörnyű veszteség telepedett. Csodálatos Édesapjuk, Simon Cook ugyanis gyógyíthatatlan rákbeteg volt, és nemrég elhunyt.

A család nehezen élte meg a veszteséget, ezért a helyi iskola úgy döntött, megpróbál segíteni a gyerekeknek, hogy meg tudjanak birkózni a fájdalmukkal. Az iskola összes tanulója írt egy-egy üzenetet, amiben Simonra emlékeztek, és léggömbökre kötözték azokat. Beth és Oscar is elengedték a maguk lufiját, természetesen különleges üzenettel, amelyben emléket állítottak édesapjuknak, és arra kérték a levél megtalálóját, hogy üzenjen nekik, hogy jó helyre került Simon emléke. Végül az összes léggömböt egyszerre indították útnak. De azt senki sem gondolta, hogy épp Beth és Oscar lufija kerül igazán különleges helyre…

2 hónappal később Christian Grassi épp a biofarmján dolgozott, amikor különös dologra lett figyelmes. Földjén egy kipukkadt léggömb árválkodott. Christian érdeklődve nyúlt a furcsa tárgyért, amiből egy levél esett ki. Beth és Oscar levele. A léggömb átutazta fél Európát sértetlenül, hogy azért Olaszországban kössön ki! Christiant mélyen megindította az ismeretlen gyermekek üzenete, ezért felvette velük a kapcsolatot.

Ám a történetnek itt még nincs vége. A településen, ahol Christian él, a helyieket is meghatotta a történet, ezért gyűjtést szerveztek. Így végül tavaly nyáron Beth, Oscar és édesanyjuk mind közösen utaztak el Olaszországba, hogy megtudják, kihez is repült el a léggömbjük. A csodálatos utazás pedig egy új barátság kezdetét is jelentette. Ahogy azt Christian írta: „Ez a léggömb valami egészen különlegeset hordozott magában. Képes volt teljesen ismeretlen embereket összehozni, és lehetővé tette, hogy megismerkedjenek, tanuljanak egymással, megosszák az érzelmeiket egymással. Ez csodálatos dolog!”

betöltés...