A férfi 42 ezer gyufából csinált egy gömböt – nézd mi történik mikor ezt meggyújtja

Előfordulhat az, hogy valakinek támad egy nagyon jó ötlete amiről a megvalósítás közben kiderül, hogy mégsem olyan jó ötlet.

Ben Ahlesnek támadt egy ilyen ötlete, amikor úgy döntött, több ezer gyufaszálból készít egy gömb formát. Kísérletét a Bored Panda nevű oldalon osztotta meg.

“Egyik nap éppen gyufákkal játszottam és elgondolkodtam azon, hogy a gyufa feje szélesebb, mint a szára. Azon gondolkodtam, mi lenne akkor, ha egymás mellé ragasztanám a gyufaszálakat. Azt is elképzeltem, hogy majd egy gömb formát alakítok ki belőlük, ezért munkához is láttam.

Egy számítógépes programon keresztül próbálta kiszámítani, hány darab gyufa kellene a kísérletéhez. Elképzelhető volt ugyanis, hogy az a szám más lesz, mint amire a valóságban szüksége lesz.

A gyufák összeállítása rengeteg időbe telt, sokkal többe, mint gondolta volna….

“Amikor félig kész voltam, nagyon örültem de aztán rájöttem, mennyi munka vár még rám. Egy dobozban 300 darab gyufa volt és azzal még egy sort sem tudtam kirakni. A gömbforma kirakása egy igazán depressziós időszak volt,” írta Ben.

“Az összes üres gyufásdobozt megtartottam. Összesen 140 doboz gyufát használtam fel. Ha mindegyikben valóban 300 darab volt, akkor összesen 42.000 db gyufa kellett.”

Te mit szólnál ahhoz, ha életedből 10 hónapot arra fordítanál, hogy elkészítsd ezt a gömb formát? Biztos meg akarnád tartani életed végégi.

Ez a férfi azonban nem így tett. Folytatta a projektet és a következő lépés az volt, hogy meggyújtsa a gömböt..

Nézd meg az eredményt a lenti felvételben. Neked lett volna türelmed a gömb elkészítéséhez?

betöltés...