Egy vályogházban nyomorgott az idős asszony, amikor hatalmas vagyont örökölt. Nem hiszed el, mit tett a pénzzel!

Nem mindenkit szédít meg a pénz! Ez az asszony tudja, mi a fontos az életben!

Marija Zlatic 86 éves, Szerbia keleti részén lakik egyedül egy szegényes vályogházban. Az asszony története igazi 20. századi kelet-európai sztori. Férjével együtt vándoroltak ki Ausztráliába 1965-ben, ahol a férj ácsként hamar munkát kapott.

Minden rendben ment volna, ha Marija édesanyja nem betegszik meg odahaza. Az asszony másfél év után hazautazott, hogy ápolja anyukáját, ám annak halála után sem ment vissza Ausztráliába. Férje, Momcilo pedig úgy döntött, majd akkor tér haza, ha nyugdíjas lesz, így levélben tartották a kapcsolatot. Sok év után azt a hírt kapta férjéről, hogy lett egy saját farmja a távoli földrészen. Hitte is meg nem is, ám amikor 2011-ben megtudta, hogy férje elhunyt, szomszédja segítségével nyomoztatni kezdett, mi az igazság a férjéről.

Kiderült, minden igaz volt. Momciló valóban szert tett egy kisebb fajta vagyonra, amelyet 4 évvel halála után végre megkaphatott a 86 éves Marija. A költségek miatt a 3 millió ausztrál dollárból alig egymilliót kapott, de az is 200 millió forintra rúgott. Hogy mit csinált a nyomorgó asszony a vagyonnal? Hát szétosztotta. Harmadát a segítő szomszéd, a maradékot a faluja kapta. Azért, mert neki mindene megvan: kenyere, vize, tüzelője. “Ahová én megyek, oda nem kell pénz” – mondta mosolyogva.

This lady lives in a mud hut. She inherited £490,000 and gave it all away.

Közzétette: BBC News – 2016. január 22.

betöltés...