5 gyakori hiba, amit mindenki elkövet sminkelés közben

Biztosan neked is kialakult már a bevált sminkrutinod, amit a mindennapokban alkalmazol. De gondoltál már arra, hogy esetleg valami rosszul rögzült az évek során vagy a trendek haladták meg a pár éve még korszerűnek számító technikát? Most összegyűjtöttem azt az 5 tipikus sminkelési hibát, amivel a legtöbbször találkozom, hogy ezután könnyedén kivédhesd őket!

A bőrszínednek nem megfelelő alapozó

Nagyon sokszor veszem észre, hogy a lányok az alapozó kiválasztásánál a kézfejükön próbálják ki a színt. Ez azért nagy probléma, mert a kézfejen a bőr nem csak minőségben, de színben is eltér az arcbőrtől az emberek többségénél.

A legjobb módszer ezért, ha a kiválasztásnál a nyakadra vagy az állcsontodra kened az alapozó színt, és azzal megegyező árnyalatot próbálsz keresni. A nyakat egyébként azért is ajánlom különösen, mert ha ehhez passzol az alapozód, akkor sosem lesz olyan problémád, hogy a testednél sötétebbnek vagy világosabbnak tűnik az arcod.

Fényes pirosítás

A fényes pirosító régen nagy divat volt, és sajnos még mindig elég sokszor találkozom vele, pedig van egy sokkal szebb és praktikusabb megoldás arra, hogy az arcodnak egészséges csillogást adj.

A kicsi selyemfényt tartalmazó pirosítókkal persze semmi gond nincs, de sajnos a tapasztalataim szerint kevés ilyet találni, a túl fényes verzióktól viszont az arcbőr könnyen zsírosnak tűnhet.

Ezért válassz inkább matt színű pirosítót, és vegyél mellé egy highlightert (arcfény). Ez utóbbit az arccsontodra kell felvinni, hogy szépen kiemeld!

Koszos ecsetek

Sok lánytól hallottam már, hogy nem értik, miért nem sikerült szépre egy szemsmink, amit készítettek, vagy miért lett furcsa az alapozás. Ilyenkor vissza szoktam kérdezni, hogy mikor volt utoljára tisztítva a sminkecset?

Bizony, az eszközök rendszeres és alapos tisztítása a sminkelésnél is fontos, és nem csak azért, mert a beszáradt festékek miatt nem lehet olyan szépen dolgozni az ecsetekkel, hanem higiéniai szempontból is.

Ezért azt javaslom, ezt a lépést sose hagyd ki: használd hozzá a samponodat egy kis meleg vízzel, majd ha minden festéket alaposan kiöblítettél az ecsetekből, hagyd, hogy maguktól megszáradjanak.
Vízálló smink, amikor nem kéne

Nagyon jó, hogy kitalálták a vízálló sminkeket, hiszen nyaraláskor vagy egy esküvőn tényleg életmentő szolgálatot tesznek. Sokan viszont akkor is használják ezeket a termékeket, amikor egyáltalán nincs szükségük a vízálló tulajdonságukra – inkább csak azért választják őket, mert a hétköznapokban is tartósabbnak bizonyulnak.

Ezzel viszont az a baj, hogy talán nem tudod, de ezeknek a termékeknek az összetétele teljesen más, mint a mindennapos használatra szánt sminkeké, ezért olyan anyagokat is tartalmazhatnak, amik hosszú távon nem tesznek jót se a szemednek, se a bőrödnek.

A korrektor megfelelő használata

A korrektort sokan nem tudják megfelelően használni. Az első hiba, hogy az alapozás előtt teszik fel a korrektort, ilyenkor viszont önkéntelenül is többet raknak fel belőle, hiszen nem az alapozó kiegészítőjeként használják, hanem még ez előtt a lépés előtt megpróbálják vele eltüntetni a bőrhibákat.

A második hiba a felrakás területe. A leggyakoribb, hogy csak közvetlenül a szem alá teszik, ami bár elfedi, de az árnyalatnyi különbségnek köszönhetően ki is emeli a karikákat. Ezért ennél sokkal jobb módszer, ha a képen látható módon egy csúcsára állított háromszög alakban viszed fel a világosabb korrektort a szemed alá, majd szépen összedolgozod az alapozóddal. Meglátod, így sokkal kipihentebbnek fogsz tűnni!

betöltés...