10 génkezelt állat, amit Te is megvehetsz.

A növekvő népesség, és a gazdaság rohanása nem csak a gyümölcsök génkezelését követeli meg, hanem már az állatokét is.

Íme 10 génkezelt állat, amit akár te is megvehetsz magadnak.

Tollatlan csirke

Környezetbarát, időt spórolnak a feldolgozás során és hamarabb is nő, mint a normál csirke.

Arany tengeri csikó

Valódi aranyport kevertek össze medúzaproteinnel, melyet befecskendeztek az állat ikráiba. Kész is az aranyozott tengeri csikó. Ez az eljárás segíthet súlyos betegségek legyőzésére is.

Hipoallergén háziállat

Ezek az állatok nem termelik azokat az allergéneket, melyekre emberek milliói allergiásak. Az áruk 7000 dollárnál kezdődik. Nem olcsó.

Sötétben világító állatok

Akár még selyemhernyóba is fecskendezhető. Így egy sötétben világító selyemruhát kaphatunk. De bármilyen háziállatból lehet világítós változatot csinálni. A tudósok ezzel a módszerrel a Parkinson és az Alzheimer kór elleni gyógymódon kísérleteznek.

Gyógyító teve

A tejükben gyógyító hatású protein található. Tevékkel kísérleteznek, mert ezek az állatok ellenállnak a legtöbb betegségnek, olcsó és így eladható a tevetej is.

Szupertehén

Az izmok helyes növekedését szabályzó gének hiányoznak ennél az állatnál. 3-4x annyi izma van, mint egy átlagos állatnak. Jóval többet ér.

Génkezelt moszkító

A tudósok egyik próbálkozása a malária elleni harcban. Olyan génkezelt állatok ezek, melyek ellenállnak a malária vírusnak.

Popeye sertés

Olyan géneket kapnak, amitől az állatban lévő telített zsírok telítetlenné alakulnak át. Szalonna, telítetten zsírral.

Tilápia

Nagyobb, hamarabb kifejlődik, több a húsa, kevesebb élelemre van szüksége. Csak a megszokott dolgok. A tenyésztők azt is szerették volna, hogy minden állat hímnemű legyen. Ugyanis a nőstények az ikrázás időszakában nem esznek táplálékot.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

betöltés...