Először azt hiszed, hogy ez csak egy öreg fa. De nézd csak meg közelebbről! Itt álmok születnek

Azt mondják, a pénz nem fán terem. Eddig mi is így hittük, de valószínűleg, aki így vélekedik, az még nem látott ilyen típusú fát. Angliában, az erdőkben sétálva pénzfákra bukkanhatunk. Ezek jellemzően régi, kivágott vagy kidőlt fatörzsek, amelyek tüskések az érméktől. Ezer és tízezerszámra állnak ki a fából a megzöldült, megfeketedett, elgörbült, kicsorbult érmék.  A fák körül mindig találhatunk köveket is, amelyekkel a járókelők beverhetik a fatörzsbe saját érméiket.

Menj közelebb a fotókon keresztül és nézd meg figyelmesen a törzsét. Nem fura egy kicsit? Pénz van rajta.

BBC szerint, az 1700-as években, a skót emberek pénzérmét kalapácsoltak a fára, mintegy áldozatként, ettől remélve, hogy elkerüli őket a betegség. A képeket elnézve ez a hagyomány máig megmaradt.

Nehéz megmondani, hogy ezek az érmék teljesítették-e a kívánságokat  (kétségbeesetten reméljük), mindenesetre egyszerre szép és félelmetesek ezek a fák, amelyekre véletlenül bukkantak az Egyesült Királyságban.

Egy biztos, az emberek minden időben megtalálják a megfelelő módot és helyet (kívánságkút, érmék a fán) arra, hogy abba kapaszkodva kifejezhessék a vágyaikat, kívánságaikat.

forrás

betöltés...