68 év boldogság után, együtt kezdték meg utolsó, nagy utazásukat

Mindössze 10 óra különbséggel hunyt el az az idős angol házaspár, akik 68 évig tartó házasságuk ideje alatt egyetlen napot sem töltöttek távol egymástól. Házassági évfordulójuk pontosan egybeesett az angol királynőjével, sőt, még Erzsébet ebből az alkalomból rendezett kerti partijára is hivatalosak voltak.

A 91 éves George Doughty súlyos tüdőgyulladással feküdt az intenzív osztályon, amikor felesége, a 92 éves Dorothy hirtelen, egy fertőzés következtében elhunyt. A férfi néhány órával később követte élete szerelmét, noha nem tudta, mi történt az asszonnyal.

Dorothy és George a nő első férjének, Victornak a halála után találkozott először – Victor a II. világháborúban esett el, néhány hónappal az esküvő után. A csavar a történetben, hogy Victor és George iskolatársak voltak Somersetben, sőt, a háborúban is együtt harcoltak.

Miután Victor meghalt, George levelet írt az özvegynek, hogy sajnálatát fejezze ki, és megígérte, amint lehet, meglátogatja őt. A londoni Piccadilly vasútállomáson találkoztak először, és mivel nem tudták pontosan, hogy néz ki a másik, megegyeztek: George egy újságpapírt fog majd a kezében, míg Dorothy egy szál rózsát. A magára maradt asszony és a fiatal katona egymásra talált, és amint lehetett, összeházasodtak.

Az ifjú pár



A háború után George visszatért eredeti szakmájához, és mint pék dolgozott, míg Dorothy szalont nyitott. Nyugdíjas éveiket azonban már kizárólag a családnak szentelték: két fiuknak, Allan-nek és Paul-nak, valamint öt gyönyörű unokájuknak.

A “szűk” család, bal szélen, az alsó sorban George és Dorothy



Érdekesség, hogy a párnak pontosan ugyanarra a napra esett a házassági évfordulója, mint az angol királynőnek és férjének. Még Erzsébet londoni partiján is feltűntek 1997-ben, hogy megünnepeljék aranylakodalmukat. Tíz évvel később, 2007-ben pedig már a 60. együtt töltött évre koccintottak “szűk” családi körben.

Éljen a hatvanadik házassági évforduló!

Örök összetartozásukat mi sem szemléltethetné jobban, mint az, hogy mindössze 10 óra különbséggel kezdték meg utolsó, nagy utazásukat. Dorothy június 1-jén, férje június 2-án hunyt el úgy, hogy a kórházban már nem is láthatták egymást. “Borzasztó fájdalom, hogy szinte egyszerre veszítettük el őket, de tudjuk, hogy nekik így volt jó. Míg éltek, egyetlen napot sem töltöttek külön, és úgy látszik, halálukban sem akartak elválni egymástól” – nyilatkozta Paul Doughty.

A házaspár koporsóit egymás mellé fektették, és mindkettőn ott lapultak megismerkedésük szimbólumai: Dorothy-én egy újságpapír, George-én pedig egy szál rózsa.

forrás

betöltés...