Így győzheted le a náthát 1-2 nap alatt!

Ha biztosra akarunk menni, két oldalról támadjuk a kórokozókat: lelki és fizikai szinten indítva támadást. Néhány természetes gyógymódot bevetve bámulatosan gyors lesz az eredmény.

A fertőző betegségekkel kapcsolatban a legtöbben úgy gondolják, csakis különböző vírusok, baktériumok okozhatják, pedig… Ahogy a legtöbb esetben, úgy itt is kettőn áll a vásár: a fertőzést okozón kívül „felelős” az a környezet, az a szervezet, amely befogadja a kórokozót és kényelmes lakhelyet biztosít számára.

Néhány pszichés probléma gyengítheti az immunrendszert, így aki elkapta, nehezebben gyógyul ki a téli fertőzésekből.

Míg megfázás esetén a figyelem középpontjában marad a belső érték, úgy az influenzánál az ember a hiányzó belső értéket igyekszik pótolni valamilyen külső „értékkel”.

Psziché és betegség kapcsolata

Mivel a nátha váladékok felszabadulásával jár együtt, nem kizárt, hogy valamilyen negatív élethelyzet et él meg a beteg, mely, már mélyen érinti, nem tud rá érdemben reagálni. Az elfojtott érzelmek ezért nem szellemi, hanem fizikai síkon, nátha „képében” kerülnek felszínre. Tehát könnyen lehet, hogy az állandó nátha hátterében egy olyan élethelyzet áll, amikor az ember azt sem tudja, hova kapja a fejét, amikor a gondolatai összezavarodnak – ilyenkor a nátha elvonulási lehetőséget jelent számára, és lehetőséget, hogy összeszedje a gondolatait.

Az orrdugulásról is érdemes szót ejteni. Érdemes végiggondolni, hogy van-e olyan szituáció, helyzet vagy ember a mindennapjaidban, melyekről úgy érzed, „bűzlik”, amivel, akivel nem akarsz vagy mersz foglalkozni. Akinek sikerül lelki nagytakarítást végeznie, könnyebben ellenállhat a náthának.

Ha mégis elkapna a nátha…

Ha még csak az elején vagy, készíts kakukkfüves fürdőt! 90 g kakukkfüvet forrázz le egy liter vízzel, majd hagyd állni 20-25 percig. Fürdéskor add a főzetet a 35-37 fokos fürdővízbe. Negyedórát fürdőzz a vízben úgy, hogy a szívtájék már ne érjen bele a vízbe. Ezután öltözz fel melegen és feküdj le legalább fél órára.

Bármely stádiumban segítség a hagymatea. Lehet, hogy nem a kellemesebb ital, de mindenképpen megéri meginnod. Két nagy fej vöröshagymát (ne pucold meg!) forralj fel 1-1,5 liter vízben, majd hagyd állni 15-20 percig. Szűrd le és egész napra elosztva kortyolgasd el. Ízesítheted mézzel, de citromot is keverhetsz hozzá. Amellett,  hogy fertőtlenít, a köhögés egyik természetes alapú ellenszere.

Titkos fegyver

Az ajurvédikus orvoslás ismerői a légzőszervek doktoraként tartják számon a szegfűszeget. Két-három darabkát téve a levesbe, teába vagy a téli időszak egyik kedvenc italába, a forralt borba szinte garantálja, hogy elkerüljük a megfázást.

Köhögésre is alkalmazhatjuk: 5-10 \%-os szegfűszegolajat kell olívaolajjal hígítani, majd ezzel az oldattal kell gargarizálni napjában többször. Erős fertőtlenítő hatása miatt gyorsan megszünteti a panaszokat.

betöltés...