Így gyógyítják a fejfájást Mozambikban – Kibírod kacagás nélkül?

A természetben élő népek még mindig őrzik azokat az évszázados hagyományokat, amelyek valamikor a gyógyítás alapjait képezték. Manapság nehéz elképzelni számunkra, hogy ebben a világban ahol karnyújtásnyira vannak a gyorsan ható, hatékony fájdalomcsillapítók a Föld egyes területein élő emberek milliói olyan betegségektől és tünetektől szenvednek, amelyek megszüntetése számunkra pillanatok kérdése.

A fejfájás az mindenütt fejfájás, és a kellemetlen érzéstől mindenki igyekszik mihamarabb megszabadulni. A következő videóban egy igencsak mókás, de feltehetőleg hatékony módszert mutat be a YouTube egyik felhasználója, amely biztosan megnevettet, de egyben el is gondolkodtat.

Eszedbe jut néha, hogy mennyi mindenért lehetsz hálás? Hogy mennyivel biztonságosabban és kényelmesebben éled az életed mint mások?

Az eredeti Mozambiki gyógyír a fejfájásra a ráolvasás, a fej rituális megszórása, a gyógynövényekkel való bedörzsölés mellett egy két becsületes pofon is elcsattan, hogy biztos legyen a hatás. Vicces igaz? De lehet, hogy ezek az emberek mégis boldogabbak, mint egy átlagos középkorú itthoni lakos aki marékszámra szedi a gyógyszert?

betöltés...