Szenzációs régészeti felfedezés a húsvét-szigeti kőszobrok alatt!

A húsvét-szigeti Moai ,,fejszobrok” önmagukban is roppant titokzatos és elgondolkodtató alkotások, amiket a nemrégiben tett régészeti felfedezés csak még tovább bonyolított.

A Moai szobroknak eddig is csodájára jártak az emberek, (körülbelül 887 ilyen szobor található!) az elképesztő fejszobrok ugyanis olyan hihetetlen kidolgozottsággal készültek, hogy nehéz elképzelni, hogyan is voltak erre képesek az emberek sok-sok száz évvel ezelőtt, ráadásul a szobrok hátborzongató módon néznek teljesen egy irányba, a tenger felé, mintha csak várnák valami vagy valaki érkeztét. A szobrokat körülvevő rejtélyeket bombaként robbantotta fel a nem olyan régen tett régészeti felfedezés, miszerint ezeknek a félelmetes ,,fejszobroknak” teljes és érintetlenül maradt TESTÜK VAN A FÖLD ALATT.

Az elképesztő felfedezés óriási visszhangot keltett, a teljes testű kőszobrokra ugyanis voltaképpen nem létezik racionális magyarázat, hisz zömük az 1200-as és 1500-as évek között készült, amikor is még nem állt rendelkezésre a szobrok létrehozásához és azok ilyen bámulatos és titokzatos módon történő elhelyezéséhez szükséges technológia. A mélyen a földbe rejtett szobor testek oldalán ráadásul titokzatos feliratok és barlangrajzok is felfedezhetők, amikről eddig nem sokat tudni, a tudósok ugyanis nem tudták megfejteni őket és még képet sem hoztak napvilágra róla.

Az egész dolog roppant rejtélyes, ami engem személy szerint, már akkor lenyűgözött, amikor még csak a szobrok feje volt közismert, hisz már akkor is csodálattal tekintettem rájuk, de mindezek után pedig szó szerint felrobbanok a kíváncsiságtól, hogy vajon miféle titkokat rejthetnek még ezek a különleges vulkáni kőzetekből kifaragott szobrok, illetve, hogy milyen célt is szolgálhattak, miért is készíthették őket pontosan. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy még a tenger fenekén is találtak ilyen, épen és egészben maradt szobrokat.

Talán ez a legtitokzatosabb az egészben, hogy vajon miért is készíthették őket, kik előtt szerettek volna tisztelegni velük?!

Aki bővebben is szeretne utánaolvasni a Moai szobrok történelmének, azoknak ajánlom az ezzel kapcsolatos fantasztikus Wikipédia cikket, amiben minden fontos információ megtalálható ezekről a kísérteties húsvét-szigeti szoborkülönlegességekről.

betöltés...