A rákos fiú azt mondja, már nem akar élni – az apja ekkor olyan dolgot mond neki, amitől könnybe lábad a szemünk

A szülők legszörnyebb rémálma az, amelyben gyereke megbetegszik, megsérül vagy valami rossz dolog történik vele. Egy szülő számára nincs annál fájdalmasabb, mint azt látni, hogy gyereke rosszul érzi magát, beteg vagy fájdalmai vannak.

Bill Kohler kilenc éves fia Ayden nagyon beteg, a rák egyik igen agresszjv fomájával, az úgynevezett agytörzsi tumorrale(DIPG) harcol. Ez a betegség a diagnosztizálását követő egy éven belül általában a gyermek életébe kerül, írta a betegséggel foglalkozó Barncancerfonden rákkutató alapítvány. Aydennek sajnos két agyi daganata is van.

Röviden összefoglalva a kilenc éves fiúnak sajnos nem volt valami szép élete az elmúlt időszakban. Édesapjának egy idő után azt mondta a kisfiú, hogy ő már nem tud így élni.

Szülőként az a feladatod, hogy gyermeked minden kérdésére vagy megjegyzésére válaszolj, de ez alkalommal Bill nem tudott mit mondani fiának. Az édesapa rengeteg izgalmas eseményre elvitte a fiát, hogy stimulálja harci kedvét. Így például elmentek vadászatra, kimentek különleges sporteseményekre és híres emberekkel sikerült találkozniuk.

Az apa egy idő után rájött, hogy már semmit nem tud tenni fiáért. A legfontosabb dolognak azt tartották, hogy megmutassák neki mennyire szeretik őt és mindent megtesznek azért, hogy támogassák őt. Az apa ezért egy fontos dolgot mondott a fiának:

”Egy dolog biztos: ha úgy érzed olyan keményen harcoltál, amilyen keményen csak tudtál,  ha már mindent megtettél, amit tudtál és úgy érzed minden energiádat kiadtad, akkor semmi baj, ha feladod. ” 

Bill remélte, hogy fiát ez megnyugtatja lelkileg is és kicsit megnyugszik. Ayden sajnos nem sokkal később elhunyt.

Bill később azt írta a Facebook-on hogy semmit nem bánt meg, hiszen mindent megtett amit tudott és mindent megadott a fiának, amit csak tudott. Remélhetőleg a fiú érezte, hogy szeretet veszi őt körül és békésen távozott az élők sorából.

Nyugodj békében, Ayden.

betöltés...