Ötletes hideg elleni praktikák, amellyel akár rengeteg pénzt is spórolhatunk

Igaznak bizonyul az a nagyanyáink által oly sokat hangoztatott mondás, miszerint jobb rétegesen felöltözni, ha odakint lehűl az idő, így kevesebb lesz az esélye annak, hogy megfázunk.

Egy tudósok által a Proceedings of the National Academy of Sciences című szaklapban megjelentett tanulmány szerint, amennyiben csípős hideg éri az emberi szervezet sejtjeit, egyszerűen felbomlik a belső hőháztartás és az immunrendszer védekező mechanizmusa közötti egyensúly, magyarán könnyebben felszedhetünk valamilyen vírusok, baktériumok okozta megfázásos betegséget.

A lakásban is fontos, hogy megfelelő hőmérséklet uralkodjon. Az alábbi videóban pár, a téli energiafogyasztást csökkentő trükköt ismerhetünk meg. Ha jön a huzat az ajtó alatt, akkor szerezzünk be egy másfél méteres, csövek burkolásánál használt csőhéjat, vágjuk fel hosszában, és tegyük az ajtó alsó részére.

Amennyiben nem szigetelnek megfelelően az ablakok, használjunk buborékos fóliát, csak be kell nedvesíteni az ablakokat és rá kell ragasztani a szigetelő fóliaréteget: a hideg kint marad, a meleg bent, és még a fény is megmarad a helyiségben.

betöltés...