Így néznek ki ma Amerika első ötös ikrei, akiknek születése nagy világszenzációt keltett!

1963-ban az egész világ a Fischer ikrek születéséről beszélt, akkoriban még egyáltalán nem hallottak olyanról, hogy öt gyerek szülessen egyszerre. Az édesanya, Mary Ann Fischer valósággal történelmet írt, hiszen ötös ikreket hozott világra.

Hármas ikrek már születtek addig is, de az ötös ikrek fogalma még ismeretlen volt, egészen addig, míg meg nem születtek a Fischer testvérek. A hír ráadásul azért is volt szenzáció, mert a családban már volt öt gyerek. Hatodik gyereküket várva, a Fischer család egy óriási meglepetésben részesült, hiszen egy helyett, öt gyerekkel gyarapodott az amúgyis népes család.

A szakemberek hamar rájöttek, hogy ez nem egy szokványos terhesség, és szeptember 14-én meg is született az öt gyerek. A négy lány és egy fiú azért is különlegesek, mivel ők az első olyan ötös ikrek, akik túlélték a születést, és egészségesen fejlődtek. Mary Ann, Mary Catherine, Mary Magdalene, Mary Margaret és James Andrew a világ legkülönlegesebb testvérei voltak az 1963-as évben.

“Koraszülöttként, és nagyon kicsi súllyal jöttek a világra. Annyira kicsik voltak, hogy nem sok esélyük volt a túlélésre, de akkor az egész világ imádkozott a megmaradásukért” – nyilatkozta az édesanya a helyi lapoknak.

Mivel tíz gyerek nagyon sok kiadásba került, az emberek összefogtak, és támogatták a Fischer családot a világ minden tájáról. Többek közt pelenka, és ruhatámogatást kaptak, de volt, aki megtakarítási számlát nyitott a babák nevére. Az ötös ikrek-jelenségre a Vatikán és Fehér Ház is felfigyelt. A Fischer család azonban akkor vált igazán világszenzációvá, amikor nem sokkal az ikrek születése után világra jött a 11-ik gyerek is. A család egy idő után már nem szívesen állt a nyilvánosság elé, éppen ezért 1967-től kezdve egyre kevesebb hírt közöltek róluk a sajtóban.

Ez a fénykép 2012-ben készült az ikrekről, és ebben az évben egy sajnálatos dolog is történt, elveszítették édesanyjukat.

betöltés...