Így lehet olcsón neked is saját medencéd! Szalmabálából!

Régebben még elhitették az emberekkel, hogy a medence egy presztízs, csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Ma már számos változat kapható a boltokban – amihez nem kell milliomosnak lenni. Vannak azonban, akik nem szeretik a kész és sablonos dolgokat, hanem mindig kicsit tovább gondolják őket…

Ez a három srác is így volt ezzel. Meg akarták cáfolni, hogy egy medence felállítása drága – és azt is, hogy mindenképpen vásárolniuk kell, ha szeretnének lubickolni a nyáron. A képen látható medencét nem vásárolták – hanem készítették, méghozzá szalmabálából! Vidéken nem nehéz beszerezni, és egyáltalán nem is drága, így nagyon könnyű dolguk volt.

Szeretnél te is ilyen medencét? Nem nehéz feladat… Először is szerezned kell jó pár szalmabálát – de ez nem meglepetés. Második lépésként be kell szerezni vastag, műanyag fóliát, amit nem lyukaszt ki a szalma. A projekt során ez az egyetlen dolog, amit meg kell venni, és ha esetleg nincs otthon, akkor a kötél.

Medence szalmabálából

Ha mindent beszereztél, akkor válaszd ki a helyet, ahová szeretnéd rakni a medencét. Alakítsd ki a szalmabálák segítségével a formát, majd a közepét is töltsd meg egy réteg szalmával, hogy puha legyen az alja. Ez után kötéllel kösd körbe a medencét és az oldalát is támaszd ki valamivel – például műanyag vizes kannák, deszkák vagy akár használt gumikerekek.

Ezután pedig nincs más dolgod, mint megtölteni a medencét vízzel és élvezni az egész nyarat – persze a hűsítő medencéből! 😉

betöltés...