Egy férfi és a kutyája eltűnt az erdőben. Ezt rögzítette a keresésükre indult helikopter!

A férfinak már rég otthon kellett volna lennie, de hét órája nem ment haza. A keresésére indult egy rendőrhelikopter, ezt a felvételt rögzítette!

A 67 éves Martin Kay-ért aggódott családja: már hét órája haza kellett volna érnie, ilyen sosem történt még. A családtagok értesítették a rendőrséget, akik profin felszerelt helikopterrel próbálták megtalálni a férfit.

Ilyen speciális hőkamerákat gyakran használ a rendőrség: az embereket (és állatokat) könnyen ki lehet szúrni, még vaksötétben is, a testük által leadott hőnek köszönhetően. Ezt ugyanis élénk színnel jelzi a kamera, így a rendőrség eltűnt kisgyerekek vagy a legtöbb esetben bűnözők, terroristák felkutatására használják a technológiát.

A keresőcsapat hamar rá is bukkant a férfira: a földön feküdt, mellette pedig kutyája ült. A férfi egy lápos területre tévedt, beleragadt a lába a sűrű, mocsárszerű sárba és elesett. Nem bírt kimászni a láp fogságából, hatalmas szerencse, hogy vele volt kutyája, aki hét órán keresztül gazdája mellett őrködött, és vigyázott rá. Elűzte az odatévedő állatokat, egy tapodtat sem mozdult a bajba jutott gazdi mellől.

A férfi és hű társa azóta épségben otthon van, és van egy olyan érzésünk, hogy a kutyust otthon nagyon megjutalmazzák a viselkedéséért! 🙂

Nézd meg a rendőrség által készített videót a mentőakcióról:

betöltés...