Az anya fizetés nélküli szabadságot kér főnökétől, hogy haldokló fiát gondozza – ő ezt megtagadja és elküldi a munkahelyéről

Úgy dolgozni, hogy közebn egyik szeretettünk súlyosan beteg a legnehezebb dolog a világon. Mindannyian emberiek vagyunk, és át tudjuk élni azt mit érezhet egy szülő akkor, ha haldokló gyermekét kell ápolnia. De Crystal Reynolds Fisher nem volt olyan szerencsés hogy ezt megtegye, mert a főnöke nem engedte őt el fizetés nélküli szabadságra.

Crystal az USA Michigan államában, Albion városában lévő PS Food Mart  nevű szupermarketben dolgozik. Néhány nappal ezelőtt értesítette főnökét Dawnt, hogy kisfia beteg és kritikus állapotban vann és mesterségesen lélegeztetik. 48 órával azelőtt, hogy szabadságot kért ez történt:

“A fiam kórházban van és mesterségesen lélegeztetik, ezért 48 órával azelőtt, hogy szabadnapot kértem volna szóltam a főnökömnek, hogy nem fogok tudni dolgozni mert ott akarok lenni a fiammal addig, amíg le nem veszik őt a gépekről. »

Dawn ekkor nagyon hidegen válaszolt :

“Nem így kezeljük a dolgokat, ezért ha elmész, már nemi kell visszajönnöd az irodába…..

Ha nem tudsz bejönni dolgozni, az azt jelenti, hogy kilépsz….

Két nappal később Crystal bejelentette, hogy nem jön dolgozni. Erre ez volt a válasz:

“Nem akarok ezzel kapcsolatban hosszú vitát nyitni. Eddig is nagyon rugalmasan kezeltem a munkaidődet. Nem vagyok hajlandó elfogadni azt ha nem tudsz jönni dolgozni. Nem vagyok kiváncsi a drámára. Vége a megbeszélésnek.

Crystal ezt válaszolta:

” […] OK de itt nem egy szemészeti konzultációról volt szó és nem is egy fogászati kezelésről. A fiam élete forog kockán ő ugyanis az intenzív osztályon van. Majd én felveszem a kapcsolatot a megfelelő emberrel a cégnél, én soha nem mondtam, hogy felmondok.

Dawn: “Szóval ezért nem tudsz jönni dolgozni? Ez igazán olyan mint egy színházi előadás.”

Crystal : “Te komolyan elvárod tőlem hogy dolgozzak, amikor a gyerekem élet és halál között van? Azt sem tudom, hogy hol áll a fejem Te pedig elvárod, hogy bemenjek dolgozni?

Dawn : «”Igen én tudnék. Nekem ki kell fizetnem a számláimat és valamivel le kell, hogy kössem magam. Nem mindenki olyan mint Te. Én gondoskodtam arról, hogy hétfőn és vasárnap itt minden rendben menjen. Nekem dolgom van, egy boltot kell vezetnem.”

A cégnek állást kellett foglalnia az ügyben és ezzel kapcsolatban a döntésüket a Facebook oldalon  tették közzé július 2.-án.

“Igyekszünk haladni az ügyben és minden részletét megvizsgáljuk annak a kérelemnek, hogy bocsássuk el az egyik alkalmazottunkat. Eddig arra a következtetésre jutottunk, hogy ezt az ügyet nem intézték el a kellő empátiával és nem követték a cég előírásait. Ezért elnézést kérünk.”

Ennek megfelelően intézkedtünk és ez a vezető már nem dolgozik többé a PS  Food Mart-nál. Arról is biztosítottuk a munkatársunkat, hogy a cég biztosítani fogja a számára a szükséges szabadnapokat, hogy gondoskodni tudjon gyermekéről. Mindenkinek nagyon köszönjük hogy együttérzését tanusított az üggyel kapcsolatban.

A cégnek nem volt választása, hiszen nagyon rossz fényt vetett rá ez a történet. Sajnos ez nem az egyetlen történet amely az empátia hiányáról tanúskodik. Kérjük oszd meg ezt a cikket, hogy másoknak is felhívhassuk erre a figyelmét.

betöltés...