Az apa nagyon megharagudott, amikor a fia pénzt kért tőle

Végül mégis könnyek között kért bocsánatot a kisfiától. Vajon a te életedre is igaz ez a történet? A legtöbben sajnos így élünk…

Vannak dolgok, amik sokkal fontosabbak a munkánál, karriernél, vagy a pénznél! Sose téveszd szem elől, miért robotolsz, küzdesz, hajtasz annyira… Itt ez a rövid de annál beszédesebb és kifejezőbb tanmese, ami segít helyükön kezelni a dolgokat!

FIÚ: Apa, kérdezhetek valamit?

APA: Persze, mi az?

FIÚ: Mennyit keresel óránként?

APA: Ez nem a te dolgod. Miért kérdezel ilyeneket?

FIÚ: Csak tudni szeretném. Mennyit?

APA: Ha ennyire tudni szeretnéd, 100 dollárt keresek óránként.

FIÚ: OH! (Lehajtott fejjel)… Apa, kérhetek kölcsön 50 dollárt?

Az apa dühös lett.

APA: Ha csak amiatt kérdeztél ilyet tőlem, mert akartál venni valamilyen játékot, akkor mars a szobádba, és feküdj le aludni. Gondolkodj el azon, miért vagy olyan önző. Minden nap keményen dolgozom és ezt kapom cserébe! …

A fiú felment a szobájába, és becsukta az ajtót. A férfi leült, és egyre mérgesebb lett, amiért a fia így viselkedett. Hogy kérdezhet ilyet, csak azért hogy pénzt kérjen? Körülbelül egy óra múlva a férfi már megnyugodott és elgondolkodott az ügyön: Talán volt valami, amiért igazán szüksége volt ré és azért kellett neki 50 dollár…Tényleg soha nem szokott pénzt kérni. Felment hát, és kinyitotta fia ajtaját.

APA: Alszol, fiam?

FIÚ: Nem apa, még ébren vagyok.

APA: Gondolkodtam, és azt hiszem, túl kemény voltam veled. Túl hosszú volt a nap, és rajtad vezettem le a feszültségem. Itt van az 50 dollár, amit kértél.

A kisfiú felült az ágyában, és elmosolyodott.

FIÚ: Ó! Köszönöm, apa!

Ekkor benyúlt a párnája alá, és néhány bankjegyet húzott elő. Amikor a férfi látta, hogy már van pénze, ismét ideges lett. A fiú elkezdte lassan megszámolni a pénzt, majd felnézett az apjára.

APA: Miért akartál több pénzt, ha van már pénzed?
FIÚ: Mert eddig nem volt elég pénzem, de most már van. Apa, most már van 100 dollárom. Most már vehetek egy órát az idődből? Kérlek, holnap gyere haza előbb. Veled szeretnék vacsorázni.

Az apa teljesen összetört. Megölelte fiát, és a bocsánatáért könyörgött…

Ez egy rövid emlékeztető mindenki számára, aki keményen dolgozik az életben. Nem szabad hagynunk, hogy kicsússzon az idő a kezünk közül anélkül, hogy elég időt töltenénk azokkal, akik igazán számítanak és közel állnak a szívünkhöz. Ha holnap meghalnánk, a munkahelyünk villámgyorsan pótolni tudna minket. De a családunk és barátaink életük végéig éreznék hiányunkat.

Tetszett?! Ne felejtsd el megosztani!

betöltés...