A nő odament a 23-éves lányhoz és kicsúfolta a sztómája miatt. Amit a lány válaszol, világszerte ünneplik.

Jade Hughes 17 éves volt, mikor hirtelen olyan hasi fájdalmai voltak, hogy még az ágyból sem tudott kiszállni hogy kimenjen a fürdőszobába. Bármilyen gyógyszert vett is be, nem segített.

Az orvos colitist állapított meg Jadenél, ami a vastagbél vagy végbél krónikus gyulladásos megbetegedése. Mivel erre nincs orvosság, Jade-nek csak egy választása volt: műtétileg eltávolítani a belet.

A bél egy részét eltávolították és felhelyeztek nála a hasfalon kívülre egy sztóma zsacskót. Először bizonytalan volt a választással kapcsolatban, de remélte, hogy ezáltal ismét normális, aktív életet élhet.

A műtétnek köszönhetően most Jade ismét elmehet barátaival túrázni, sportolhat a szabadban, amit eddig nem tudott megtenni. Azt viszont soha nem gondolta volna, hogy a sztómája miatt meg fogják szégyeníteni.

Jade, hogy megünnepelje szabadságát, elkezdett úszni járni egy helyi uszodába. Egyik nap egy ötven körüli nő odament hozzá és a sztómájára bökött: “Gondolja, hogy ez az uszodába való?”

Jade, aki csak a Mirror.co.uk-nek adott interjút, azt mondta: “Azt hiszem, meg sem tudtam szólalni a sokktól.” Aztán a nő ezt mondta: “Tudod, hogy ezt nem kellene mutogatni? A gyerekeknek ezt nem túl jó látni.”

A nő panasza ellenére azonban az uszoda dolgozói megengedték, hogy Jade ússzon. De a nő továbbra is undorodva nézte őt, emiatt Jade pedig egyre kényelmetlenebbül érezte magát ahhoz, hogy tovább ússzon.

“Annak a nőnek fogalma sincs, min kellett keresztülmennem az elmúlt 7 évben.” -mondta Jade a Mirror-nak. “Szerencsére szeretem a sztómámat és a testemet is. Minden nap gondoskodik rólam, segít megelőzni a fertőzéseket, gondoskodik arról, hogy keringjen a vérem és dobogjon a szívem.”

A nő csúfolódása ellenére Jade elhatározta, hogy továbbra is fog járni úszni.

Tavaly feleségül ment Jake Willhez és férje feltétlen szeretete nagyban hozzájárult Jade önbizalmához.

Jade szeretné megosztani történetét azért, hogy a hozzá hasonló nők is büszkék legyenek a testükre.

“Az emberek mindig el fognak ítélni és le fognak nézni, hacsak nem fogadod el önmagad. De szeresd a tested! Akár vékony, kövér, heges, striás, vagy kakis zacskós! Szeresd a tested, a fenébe!”

Jade üzenete igazán inspiráló, örülünk neki hogy fel meri emelni a szavát a szűk látókörű emberek előtt.

Kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival, hogy továbbíthassuk ezt a pozitív üzenetet!

betöltés...