A 10 éves kislányt lekapcsolták a gépekről. Ekkor hirtelen felült, és ezt mondta szüleinek

Az orvosok sem értik, mi történhetett.

Abby Furco 4 éves volt, amikor felfedezték, leukémiás. Az orvosok nem áltatták szüleit, megmondták nekik, nincs okuk reménykedni, a túlélés esélye mindössze 20 százalék. A szülőket lesújtotta a hír.

Az elkövetkező 6 évben Abby bátran küzdött a betegséggel, számtalan kezelésen esett át: kemoterápián, sugárkezelésen, még csontvelő átültetése is volt. – Végig szeretettel vettük körbe, mert tudtuk, hogy bármikor elveszíthetjük őt – mondja Abby édesanyja, Patty. – Voltak pillanatok, amikor nagyon rezgett a léc: sok fertőzést kapott, ami könnyen az életébe kerülhetett volna. Mi semmiben nem tudtunk neki segíteni, csak néztük, ahogy küzd az életéért.

Publiée par Lantz Lewis sur Jeudi 15 janvier 2015

2013 telén úgy tűnt, Abby a nehezén már túl van. Újra járhatott iskolába, focizhatott, beállhatott a cserkészekhez – egyszóval élhette az életét, mint bármelyik másik gyerek.

De a következő évben a rák visszatért, és ezúttal még súlyosabb volt a baj. – Teljesen mozgásképtelenné vált, minden mozdulat fájdalmas volt, beszélni is alig tudott – folytatja Patty. Bár Abby újabb csontvelő transzplantáción esett át, a szervezete nem fogadta el az új csontvelőt, és betegebb lett, mint valaha. A veséje kezdett összeomlani. Amikor Abby már csak egy órát volt magánál naponta, szülei felkészültek a legrosszabbra. Az orvosok is azt tanácsolták, búcsúzzanak el szeretett lányuktól. Abby testvéreit felkészítették arra, ami elkerülhetetlen, a nagyszülők is elmentek még utoljára meglátogatni az unokájukat. Abby szülei nehéz szívvel elkezdték szervezni a gyermekük temetését: kiválasztották a megfelelő koporsót, és a zenét is.

She's probably upset that she had to start off with an empty bucket.

Publiée par Lantz Lewis sur Samedi 1 novembre 2014

Abbyt levették a dialízisről, az orvosok hazaengedték meghalni. Azt mondták, gépek nélkül jó, ha 48 óráig lesz még életben. És ekkor csoda történt: Abby egyszer csak felébredt, és azt mondta, “Még annyi dolgom van az életben.”

Senki nem tudta, mi történt. Abby családja, barátai és orvosai is alig hittek a szemüknek, mert a lány egyre erősebb lett, újra elkezdett járni, és láthatólag javult az elkövetkező hónapokban. Az orvosok szerint a felépülésre semmilyen magyarázat nincs. Bár Abby életkilátásai bizonytalanok, családja reménykedik. – Láttuk őt majdnem meghalni, és láttuk őt visszatérni az életbe. Kíváncsian várjuk a jövőt – mondja az édesanya.

Úgy tűnik, a most 10 éves lánynak több akaratereje van, mint azt bárki képzelte.

betöltés...