Ezzel a 4 gyakorlattal olyan hátad lesz, hogy mindenki téged fog irigyelni!

A belső harmónia mellett a testalkat is meghatározza azt, hogy valaki mennyire áll stabilan a lábán, mennyire magabiztos, küzd-e esetleg önértékelési problémákkal. Ahhoz, hogy összhangban legyünk magunkkal, és a környezetünkkel, elengedhetetlen az, hogy lelkileg és a fizikailag is rendben legyünk, hiszen ez a két tényező szorosan összefonódik. Az a legboldogabb, aki szereti önmagát, akkor is, ha társaságba kell mennie, emberekkel beszélgetni, akkor is, ha a tükörbe néz, és elégedett az alakjával.

Az évek múlásával a személyiségünk mellett a testünk is változáson megy keresztül: igenis felszedhetünk pár kilót, zsírpárnák képződhetnek a hasunkon, de a háton is. A nőket gyakran kikészíti az, hogy nyáron egy pántos felsőből kibuggyan a hátukon a háj, így inkább ki se mennek az utcára.

Ezen segíthet az alább, négy egyszerű gyakorlat, amellyel eltűntethetjük a hátunkon felhalmozódó zsírpárnákat. Három hétig kell kitartani, azután már érezhetően „feszesebben” mehetünk ki a szabadba.

1. Az első gyakorlat a mellkast, a vállakat és a felső hátrészt erősíti.

Álló testhelyzetben nyújtsuk ki a karunkat, a tenyerünk nézzen előre. Emeljük fel a karunkat, egyenesítsük ki, a tenyerünket fordítsuk a mennyezet felé. Addig maradjunk ebben a pozícióban, ameddig égő, zsibbadó érzés nem jelentkezik, hiszen ez jelzi, hogy az izmokat munkára fogtuk.

Ezután a karjainkat fordítsuk a fejünkön át hátra, a tenyerünk nézzen a hátunk mögötti falra, majd ismét nyújtsuk az égnek a karokat, és menjünk vissza a kiinduló pozícióba. Ez a gyakorlat 6–8 karmozdulatot tartalmaz, összesen 3-szor kell megismételni.

2. A következő mozdulatok a bicepszet, a mellkast, a hát középső és felső részét erősíti.

Hajlítsuk be kissé a térdeinket, majd helyezzük a padlóra a kezünket, mintha fekvőtámaszozásra készülnénk. Ezután a bal karunkkal végezzünk körzéseket, előbb előre, majd visszafele, a jobb kezünkkel közben persze támaszkodunk. Ha ez megvan, akkor pihenhet a bal kéz, és dolgozhat a jobb. Három fázisban végezzünk mindkét karunkkal legalább 8–10 körzést.

3. Ez a gyakorlat a hát felső részét és a vállakat erősíti.

Hajlítsuk most is kissé be a térdünket, majd a derekunkkal hajoljunk előre 45 fokos szögben. Ezután a bal kezünket tegyük a jobb térdünkre, majd a jobb kezünket a bal térdre. Ezután lassan emeljük fel, hol az egyik, hol a másik karunkat vállmagasságig. Ezt a mozdulatsort is 10–12-szer kell egyszerre elvégezni, majd némi pihenés után jöhet még két kiadás.

4. Könyök puszi, így lehetne nevezni a negyedik háterősítő gyakorlatot, amely még a vállakat és a mellkast is feszesebbé teszi.

Emeljük fel a karunkat vállmagasságig, a tenyerünket a mennyezet felé fordítva. Ezután hajlítsuk be a karunkat a könyökünknél 90 fokba, és húzzuk hátra egészen mindkét kart a mellkasunkig, úgy, hogy a két könyök összeérjen. 10–12 alkalommal kell ezt megismételni, három rendben.

Az egész háterősítő gyakorlat napi 12 percet vesz igénybe, és elég egy héten három alkalommal elvégezni, három héten keresztül.

betöltés...