10 hónapig éheztette áldozatát az állatkínzó. De soha számított ennek az embernek a odaadására.

Sokkoló, amit ez a férfi csinált!

A granadai rendőrség egy aggódó lakostól kapott hívást a szomszédos faluból, aki egy elhagyatott kutyát talált iszonyatos állapotban. Minden perc élet-halál kérdése volt a lesoványodott kutyának. Az állatvédő szervezet emberei azonnal beszálltak az ügybe és sürgősen elszállították az elgyengült állatot az orvoshoz.

Rémült megmentőknek csak csekély reménységük volt, mivel a kutyát annyira kiéheztették, hogy alig volt több mint 15 kiló. Minden egyes csontja látszott a bőrén keresztül. Annyira lesoványodott, hogy a saját súlyát nem bírta el. A megmentői Barillának nevezték el, mert olyan vékony volt, mint egy szál spagetti tészta.

Az orvosok attól féltek, hogy az állat szervei bármelyik pillanatban leállhatnak – senki sem volt biztos benne, hogy egyáltalán az éjszakát megéli. De láttak egy pici fényt a szemében: egy igazi harcos volt. Mielőtt ételt adtak volna, infúziót adtak be neki, hogy stabilizálják az állapotát, csak aztán kapott egy kis élelmet és vizet naponta öt-hat kisebb adagban.

Az egészsége folyamatosan javult hétről hétre, elkezdett felszedni pár kilót – és némi magabiztosságot is. Lassan a szépsége is megjelent. Megállapították, hogy egy belga juhászkutya lehet, nagyjából tíz hónapos és valószínűleg születésétől kezdve bezárta és éheztette őt fogvatartója.

De a legjobb hírt a végére tartogattuk: életében először Barilla büszkének és egészségesnek nézett ki, és boldog jövő várt rá. Eduardo Rodrigez (a megmentője) első látásra megszerette a kutyát és befogadta családjához a többi négylábú házikedvenc mellé.

betöltés...