Ha eddig nem, akkor mostantól rettegni fogunk a pókoktól

Városi legendák a nyolclábú kis szörnyetegekről.

A pókfóbia nem egy kitalált betegség, hiszen rengetegen rettegünk az állattól még akkor is, ha az csak egy aprócska példány, ezért nem meglepő, hogy a városi legendák között több is a póktól való rettegésből táplálkozik.

Pók-dauer: A történet szerint egy nő úgy döntött, hogy hullámos hajat szeretne, ezért egy nap felkereste a fodrászát, aki megvalósította a vendég álmát, amit a nő nem élvezett sokáig, mert borzalmas fejfájás kezdte gyötörni.

A hölgy felkereste az orvosát, aki fájdalomcsillapítókat adott neki. Eleinte úgy nézett ki, hogy ennyi elég volt a probléma megoldására, de később még erősebb fejfájás kínozta a nőt, aki végül holtan esett össze a munkahelyén.

A tragédia után felboncolták a holttestet. Ennek eredményéből kiderült, hogy egy pók fészkelte be magát a nő agyába. Az esethez a fodrásznak is köze volt, mert a pete akkor került a nő fejére, amikor nála járt a dauer miatt.

A teáskancsós pók: Csodálatos reggel volt Johannesburgban, amikor egy nő azért ment át a szomszédaihoz, mert hetek óta nem látta őket. Amikor az asszony bement a házba, akkor borzalmas látványban volt része, ugyanis az ott élő család mind a hat tagja halott volt.

A holttestek vizsgálata után az orvos rájött, hogy egy pók mérge miatt haltak meg az áldozatok. A hatóságok ezen meglepődtek, hiszen nem találtak csípésnyomokat. Az ügyben tovább nyomoztak, ami végül rávilágított, hogy a méreg a teáskancsóból származott, amiben a pók tetemét is megtalálták.

A hatóság azt feltételezte, hogy a nyolclábú beleesett a kancsóba, amiből a család a reggeli italát fogyasztotta. A történet tanulsága az, hogy mindig öblítsük ki a kancsót a használat előtt.

Az óriáspók: A városi legenda úgy szól, hogy felesleges összetekert újságpapírral támadni az óriás hawaii pókra, mert azzal csak felidegesítjük. A pókfóbiások számára ez a teremtmény egy igazi rémálom, hiszen állítólag 1,8 méter az átmérője. Az állat ártalmatlan az emberekre, persze csak akkor, ha nem számoljuk a szívrohamot, amit a látványa okoz.

Egy átlag ember körülbelül nyolc pókot nyel le évente: Az egész világon ismert városi legenda szerint a pókok imádják az emberi száj nedves melegét, emiatt évente nyolc pókot eszünk meg álmunkban.

Érdekesség, hogy ennek a rémtörténetnek a hátterében az áll, hogy 1993-ban az emberek életmentőnek hitt gondolatokat osztottak meg egymással e-mailen keresztül. Egy újságíró, Lisa Holst kíváncsi volt, hogy az emberek elhiszik-e a póklenyelős sztorit is.

A kétcsíkos pók: Apró vörös pók a kétcsíkos telemonia, ami Dél-Amerikában él, és állítólag szívesen húzza meg magát olyan meleg és sötét helyeken, mint a WC-ülőke. Az első ilyen pók támadása egy chicagói hotelben történt.

A szálloda különböző emeletein három, egymást nem ismerő, nő lakott, mégis egyszerre rohantak kórházba, mert fájt a fejük, felszökött a lázuk, és légszomjjal küszködtek. Öt nappal később mind meghaltak.

Később megtalálták a hotelban a pókokat, amelyek a gyümölcsszállítmánnyal érkeztek. Sokan erről a történetről is azt állítják, hogy csak kitaláció, ám a közelmúltban is akadtak hírek, amelyek arról szóltak, hogy bevásárlóközpontban vagy banánon találtak pókokat, amelyeknek a csípése halálos.

(Forrás: bizzarium.com)

betöltés...