A hármasikrek különleges külsejük miatt bekerültek az orvoslás történetébe a műtét után

A gyermekvárás és a terhesség időszaka minden család életében nagyon izgalmas. Rengeteg kérdés merül ilyenkor fel a szülőkben, félelmek jelenhetnek meg és főleg arra gondolnak, hogy milyen lesz a terhesség és egészséges lesz-e a baba. Ez teljesen természetes folyamat.

Amy és Mike Howard is ilyen kérdésekkel foglalkozott amikor megtudták, hogy Amy gyereket vár. Kiderült azonban hogy nem egy, hanem három gyerekük lesz. Azt viszont nem tudták, hogy az apróságok az orvoslás történetébe is bekerülnek majd, jelentette az Inside Edition.

Hunter, Jackson és Kaden hármasikrek akik egy különleges betegséggel születtek. Ennek a neve craniosynostozis. A Wikipédia  szerint a betegség megjelenésének az esélye 1 a 2500-höz. Az ilyen betegséggel született gyermekek koponyája másképp fejlődik és gyakran jellemzi őket a megnyúlt hosszúkás koponyaforma.

A gyerekeket emiatt már 11 hetes korukban meg kellett operálni ami az édesanya Amy elmondása szerint is igen félelmetes esemény volt, írt a TODAY.  A férj Mike pedig hozzátette:

“Nagyon ideges voltam. Teljes őrület, hogy egy ilyen kisbabát meg kell operálni.”

Amy ekkor 38, Mike pedig 41 éves volt. Igaz, hogy egy kicsit megijedtek, amikor megtudták hogy három gyermekük születik, nagyon boldogok voltak.. Hunter, Jackson és Kaden tavaly októberben született meg.

Megszületésük után azonnal látták az orvosok, hogy a három gyermeknek nem úgy fejlődött a koponyája, ahogy kellett volna. Hunter és Jackson ikrek és nekik szinte ugyanúgy alakult a csontozat a fejben, míg testvérük Kaden esetében a csontok inkább háromszög formájában fejlődtek.

Az orvosok nagyon meg voltak lepődve, hogy mindhárom gyermeket érintette ez az elváltozás. Ezt a lenti filmben is elmondják. A műtét igazi világszenzációnak számított.

“A koponya nem egy nagy darab csont, hanem különböző oldalai vannak és ezek is csontokból tevődnek össze. Ha a koponya csontjai nem jól illeszkednek egymáshoz az nyomást fog gyakorolni az agyra, befolyásolja a látást és egyéb funkciókat is. Nem egy életveszélyes helyzetről van szó de később a gyermek fejlődésében problémákat okozhat.”

A hármas ikreket megoperálták januárban. Hunther, Jackson és Kaden külön szobában voltak és így zajlott a beavatkozás. Szerencsére a műtét rendben lezajlott és a gyermekek utána két nappal már haza is mehettek, szüleik nagy örömére.

A gyerekeknek naponta 23 órán keresztül hordaniuk kell a védő sisakot, hogy ne sérüljön meg a koponyájuk. Eleinte meg kellett nekik szokni de most már teljesen normális a számukra.

“Furcsa volt nekik de most már nem is nyúlnak hozzá és nem is akarják levenni. –

Igaz hogy életük első néhány hete nem volt könnyű, azért jó látni azt hogy a gyerekek most ilyen szépen fejlődnek és hogy szüleik mennyi szeretettel veszik őket körbe.Minden jót kívánunk nekik. Kérjük oszd meg ezt a cikket a Facebook-on családoddal.

betöltés...