Így szabadulhatunk meg a köhögéstől egy nap alatt

Tél van, és mondhatni a megfázások, köhögések időszakát éljük. Csak a legszerencsésebbek ússzák meg ezt a hideg időt köhögés nélkül. Azonban nem kell kétségbe esni, az alábbi csodarecept segítségével hamar le tudjuk küzdeni a betegséget.

1. Hagymatea készítése

Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 3 liter víz, citrom

Elkészítés: Alaposan tisztítsuk és mossuk meg a hagymákat, majd vágjuk négybe őket. Tegyük bele a 3 liter vízbe, majd addig forraljuk, míg a vízmennyiség a felére csökken. Hagyjuk kihűlni, szűrjük le, és mézzel édesítsük. 250 ml léhez adjunk egy kanál mézet és egy fél citrom levét. A köhögés megszűnése általában 2 adag elfogyasztása után bekövetkezik. De ha nem, akkor 2-3 napig folytassuk a kúrát.

2. Almás, diós keverék

Hozzávalók: 2 közepes méretű alma, 2 vöröshagyma, 11 dió

Elkészítés: A hagymáknak távolítsuk el a végeit, mossuk meg, majd vágjuk négybe. Az almákat is vágjuk négybe, a diókat pedig pucoljuk meg. Tegyük az egészet három liter vízbe, forraljuk addig, amíg másfél liter víz marad. Szűrjük le, édesítsük, és minden 2,5 dl-hez adjuk egy fél citrom levét.

3. Hagymalé-tisztítja az ereket, és javítja az agyműködést

Hozzávalók: 100 gramm hagymalé, 100 gramm méz

Elkészítés: Préseljünk ki annyi hagymát, hogy 100 gramm levet kapjunk, majd keverjük el a mézzel. Naponta a főétkezések előtt fél órával együnk a keverékből egy evőkanállal. Serkenti az agyműködést, és javítja az erek egészségét, megújítja az agyműködést.

betöltés...