Házi megoldás lábbütyökre

A bütyköt, bütykösséget a lábfej és a nagyujj csontjainak megváltozott csontos szerkezete okozza. Az első lábközépcsont és a nagylábujj első perce ferdén csatlakozik.

Megelőzéshez és kezeléshez is ajánlott a gyógytorna, azonban ha elviselhetetlen a fájdalom, akkor operáció is szóba jöhet. Kiegészítő és esztétikai segítség lehet a bőrkeményedés eltávolítása, borogatás és betétes cipő is.

A gyógytornász bütyök esetén, abban segít,hogy a láb struktúráját az imok megfelelő tornájával és kezelésével állítja helyre ha lehet megállítva, javítva a folyamatot. Erre különböző kiegészítő terápiák is alkalmazhatóak pl: manuálterápia, ízületi mobilizálás, masszázs, Kinesio Tape technika, PNF. Elsők között kell helyreállítani a teljes láb izomállapotát, hiszen a probléma nem kizárólag a nagylábujjnál van jelen.

Gyakran javasolt különböző segédeszközök, úgynevezett ortézisek hordása, melyek egész nap korrigált helyzetben tartják a lábujjakat.

Otthon is kezelhető azonban a lábbütyök, az alábbi módon és tényleg hat!

Cipők okozta lábbütyökre:

3 dl vizet 5 darab morzsolt babérlevéllel forraljunk fel és egy éjszakán át tartsuk melegen a vizet, amire ajánljuk a termoszt. A következő napon szűrjük le a vizet és igyuk meg. Ezt a kúrát 10 napig folytassuk,utána tartsunk egy hét szünetet, majd ismét elkezdhető a 10 napos kúra. Mindezt 2 hónapig folytathatjuk. A vizelet hajtási folyamat ebben az időszakban megnő. Mindennek hatására a szervezetben lerakódott só feloldódik és a vizelet formájában távozik a szervezetből, így napról-napra érezhetőbb lesz a változás.

Külsőleg való kezelés:

5 darab zúzott babérlevélre öntsünk 1 dl 90 \%-os alkoholt. Ezt a keveréket egy héten át hagyjuk állni, majd egy gézt mártsunk a folyadékba és ezzel tekerjük át a lábat, amit egy éjszakán át hagyjunk így pihenni. Ha még hatásosabb eredményt szeretnénk elérni, akkor előtte áztassuk be a lábunkat szódabikarbónás áztató vízbe.

betöltés...