5 fürdőszoba trükk, amit minden háziasszonynak ismernie kell!

Ebben a felgyorsult világban egyre kevesebb időnk jut saját magunkra, a szeretteinkre, otthonunkra. Egész nap rohanunk, és sokszor még arra sincs időnk, hogy egy nagyot takarítsunk.

Az alábbiakban olyan gyors, és hatékony tisztítási praktikákat mutatunk, melyek segítségével sokkal higiénikusabb lesz a fürdőszobánk.

1.Hófehér kád

Négy liter vízben oldjunk fel egy ½ csésze ecetet, 1 csésze szeszt, és egy ¼ csésze szódabikarbónát. Ezzel a keverékkel dörzsöljük át az egész kádat, hagyjuk állni 15 percig, majd hideg vízzel öblítsük le.

2.Tiszta tusolórózsa

Ha nem szórja rendesen a tusolófej a vizet, nem jelenti azt feltétlenül, hogy le kell cserélni. Öntsünk egy nejlozacskóba ecete, és merítsük el benne a tusolórózsát. Rögzítsük a zacskót, majd hagyjuk állni 2 órán keresztül. Ezután engedjünk meg a forró vizet.

3.Tiszta tükör

Keverjünk el hidrogén-peroxidot, és szódabikarbónát, majd egy szivacs segítségével töröljük át vele a tükröt. Ugyanezt borotvahab segítségével is elvégezhetjük, nem csak megtisztítja a tükröt, de segítségével még a párásodást is elkerülhetjük.

4.Tiszta vécécsésze

10 ml meleg vizet keverjünk el 3 gramm szódabiakrbónával, és 2 gramm citromlével. Alkalmazzuk ezt a keveréket a vécé belsejére, majd 2 óra múlva alaposan dörzsöljük át a vécékefével. Az összes lerakódástól, de a vízkőtől is megszabadulhatunk így.

5.Tiszta mennyezet

A fürdőszoba mennyezete a gőztől, párától gyakran elszíneződhet, megjelenhetnek rajta pókhálók, és penészfoltok is. Keverjük el egyenlő arányban ecetet, és vizet, majd ezzel töröljük át a mennyezetet. A művelet közben viseljünk védőszemüveget, mert az ecet visszacseppenhet a szemünkbe.

betöltés...