Miért kellenek a nőknek a rossz fiúk?

Az okos hölgyek rájönnek, hogy csak a mesékben változik aranyszívű lovaggá a rossz fiú, ám vannak, akik feleségül mennek ezekhez a pasikhoz.

A nők a rossz fiúkba szeretnek bele, de a jó fiúhoz mennek feleségül, legalábbis akkor, ha okosak, mert élnek közöttünk olyan hölgyek, akik a rossz fiúval vonulnak az oltár elé, majd utólag rájönnek, hogy nem döntöttek jól.

A rossz fiúkhoz elsősorban a kamaszlányok vonzódnak, hiszen még nem tudják, hogy mit akarnak az életben. A nagy szerelemmel azonban minden értelmet nyer, mert az érzelmi és a tenni akarással kapcsolatos energiák végre célt érnek. Ráadásul a hormonok miatti kontrollálhatatlan érzések is megtalálják a helyüket.

Ennek köszönhető, hogy minden kamaszlány legalább egyszer beleszeret egy rossz fiúba. A többségnek viszont elég egyszer átélnie, hogy megpróbálja megjavítani az adott fiút, akiről gondoskodik, és mindig megbocsájt neki, ám az illető előbb vagy utóbb összetöri a lány szívét.

Annak az oka, hogy a nők ebbe a típusba szeretnek bele, elsősorban abból fakad, hogy a nőkben benne vagy a gondoskodás, nevelés iránti vágy. A rossz fiúk pedig éppen azért lettek olyanok, amilyenek, mert senki sem nevelte őket.

A nők ráadásul arra is gondolnak, hogy valószínűleg csak azért lett egy férfi ilyen, mert ezzel akarja felhívni magára a figyelmet. A hölgyek tehát gondoskodó üzemmódba kapcsolnak, és reménykednek, hogy talán 20-30 év múlva tényleg megjavul a rossz fiú. A legtöbb nő azonban az első átverés, vagy fizikai bántalmazás után rájön, hogy a küldetése halálra van ítélve, és jobb elhagyni az adott férfit.

A másik ok, amiért a nők ilyen típust választanak az, hogy hajlamosak istenként nézni azokra a férfiakra, akiknek hatalmas a szívük, életrevalóak, erkölccsel rendelkezőek, de bizonyos szabályokat folyton áthágnak. Ebben az esetben a kérdés az, hogy milyen szabályokat rúg fel az adott férfi.

Az igazság az, hogy az a férfi, aki nem etikus az élete egyik területén, az a másikon sem lesz az. Ezen a helyzeten egy esküvő és gyerek sem fog változtatni. A rossz fiúk csak bizonyos esetekben képesek monogám kapcsolatra, hiszen a hűség döntés kérdése, ám ez a típus ritkán hoz jó döntéseket.

A nők olyan férfira vágynak, aki egyfajta megváltó, megmentő. Nem véletlen, hogy a romantikus regények férfi főhősei is ezt a típust testesítik meg. A valóságban azonban kevés az igazán bátor férfi.

Napjainkban az a jellemző, hogy a férfiak képesek benne ragadni egy rossz kapcsolatban, mert így érzik biztonságosnak. Ebben az a furcsa, hogy a nők vannak biztonságvágyra kódolva az utódgondozás miatt. A mai férfiak, tehát el vannak kényeztetve, mert a kényelem biztonsága fontosabb a számukra, mint a „világmegváltó” szerep.

A nők azért is hajlamosak kitartani a rossz fiúk mellett, mert hiába várnak évek óta a jó fiúra, az nem akar betoppanni az életükbe. Az időmúlásával azonban a nők önbizalma megcsappan, és eljutnak arra a pontra, hogy megelégednek azzal, amit kapnak.

Ezek azok a férfiak lesznek, akikkel korábban más nők sem boldogultak. Mivel a hölgyekben benne van egyfajta mazochizmus, ezért kitartanak a rossz fiú mellett. Ennek oka az is, hogy a nők hajlamosak a férfit szeretni nem önmagukat.

Azok a nők, akik reálisan szeretik önmagukat, sokkal jobb döntéseket hoznak, és képesek elhagyni a rossz fiúkat még akkor is, ha nagyon szerelmesek, mert tudják, hogy jobbat érdemelnek.

betöltés...