Melyik oldaladon alszol? Nem mindegy, hiszen lehet, hogy ez okozza betegségeid!

Mindenkinek megvan a kedvenc alvópozíciója, ezért személyenként változik, hogy oldalt, hason, vagy háton fekve töltjük-e az éjszakát. A legtöbb ember valamelyik oldalán alszik. Azonban, ha az alábbiakat figyelembe vesszük, kiderül, hogy nem mindegy, melyik oldalunkat választjuk. Te hogyan alszol?

Annak érdekében, hogy kiegyensúlyozott, és egészséges életet éljünk, szükséges a napi 8 óra alvás. Persze, ez személyenként változik, hiszen vannak emberek, akik napi 5-6 óra alvás után is jól érzik magukat. De olyan is akad, aki alszik 8-9 órát, és reggel úgy ébred, mintha kicsavarták volna. A szakemberek szerint, hogy kipihenten ébredjünk, mindenképp érdemes 12 óra előtt elaludni. És természetesen az sem mindegy, hogy milyen ágyban, milyen takaróval, milyen párnával alszunk. Figyeljünk oda arra is, hogy a szobában ne legyen se túl meleg, se túl hideg éjszaka. Az ideális hőmérséklet 19 fok körül van.

A jó alvás, és a megfelelő egészségi állapotunk érdekében érdemes kiválasztani a legjobb, és legkényelmesebb alvási pozíciót.

A legajánlottabb pozíció az, ha a bal oldalunkon alszunk. Kutatások szerint bizonyították, hogy ez a legegészségesebb.

Ha a hátunkon alszunk, akadályozhatjuk a légzésünket, de a jobb oldalon való alvás viszont megterhelheti az emésztőrendszert.

Ha a bal oldalunkon alszunk, nem terheljük az emésztőrendszerünk, sőt segíti ez a pozíció a gyomor működését.

A baloldalon alvás segíti a nyirokrendszer munkáját, így könnyebben megszabadulhatunk a felhalmozódott méreganyagoktól is. Ezáltal egészségesebb lesz a nyirokrendszerünk, és a légutak is megtisztulnak.

A jobb oldalon való alvás számos betegség kialakulását eredményezi. Szoktassuk át magunk a baloldali alvásra. Ha nehezen megy, és próbálkozásaink ellenére reggel mindig a jobb oldalunkon ébredünk, vessük be a következő trükköt. Forduljunk a baloldalunkra, és vegyük körbe a testünk jobb oldalt párnákkal, így megakadályozhatjuk a megfordulást. Egy idő után hozzá fogunk szokni ehhez a pozícióhoz.

Az is jó megoldás lehet, hogy a jobb oldalunkon égve hagyunk egy kisebb lámpát, és akkor egészen biztosan inkább balra fordulva fogunk elaludni.

betöltés...